Niezamykający się szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Niezamykający się szyberdach
Witam Was
Dziś probowałem otworzyć szyberdach w moim Golfie 3. Od zakupu (jakies pare miesięcy nie otwierałem go, bo mówiono że lepiej nie otwierac bo pózniej jest problem z zamknięciem).
I tak się stało... Uchyliłem go dziś, lecz zamknąć się nie da w żaden sposób.
Słychać, jak silniczek chodzi i szyber lekko się zamyka i otwiera nic więcej, stoi w miejscu
Cały czas musze miec lekko uchylony. Szyberdach jest elektryczny. Co z tym zrobić ?
Dziś probowałem otworzyć szyberdach w moim Golfie 3. Od zakupu (jakies pare miesięcy nie otwierałem go, bo mówiono że lepiej nie otwierac bo pózniej jest problem z zamknięciem).
I tak się stało... Uchyliłem go dziś, lecz zamknąć się nie da w żaden sposób.
Słychać, jak silniczek chodzi i szyber lekko się zamyka i otwiera nic więcej, stoi w miejscu
Cały czas musze miec lekko uchylony. Szyberdach jest elektryczny. Co z tym zrobić ?
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
jak pękla ci prowadnica to imbusik nie pomoże, bo sie nie zamknie objawy peknietej prowadnicy są takie że przy próbie zamykania jedna strona się chowa a druga zostaje otwarta i nie reaguje. Jeśli tak to przymknij szyberdach weź długi śrubokręt i popchnij przez strzeline zlamaną część.
www.opolskiVAG.pl
jeśli uda ci się otworzyć szyberdach pomagając ręką lub jak tu koledzy piszą śrubokrętem to spróbuj zamykając spojrzeć na lewą prowadnicę jeżeli będzie widać że się porusza a dach się nie zamyka to zonk, ale jeżeli będzie stała w miejscu to posmarowanie prowadnic powinno pomóc,