Licznik orginalny Mk 3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Montrey1990
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Golf 4 1.9TDi
Silnik: ALH
Kontakt:

Licznik orginalny Mk 3

Post autor: Montrey1990 » pn kwie 12, 2010 09:21

mam takie pytanie jak podlaczyc kontrolke od paliwa, swiatel i halogenow w Golfie zeby swiecily jak w liczniku od cordoby ktos wie lub jakis schemat przepraszam ze to pisze ale szukalem i nie znalazlem z gory dzieki

[ Dodano: 12 Kwi 2010 09:38 ]
dziurki na żarówki porobione pozakladane ale nie świeca
Ostatnio zmieniony pn kwie 12, 2010 09:22 przez Montrey1990, łącznie zmieniany 1 raz.

MONTREY xD

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn kwie 12, 2010 10:10

na moje oko to trzeba puscic dodatkowe przewody do licznika
nie wiem czy ci rezerwa zadziala bo wydaje mi sie ze powinnien byc inny plywak ale sie myle
musisz patrzec do kad ida sciezki od zarowek
rezerwa pwenie ma z jednej strony plusa ze stacyjki a z drugiej strony powinn dostac minusa z plywaka
kontrolka od swiatel bedize miala mase na stale a plus powinien isc z wlacznika swiatel, moglbys nawet spiac ta kontrolke z oswietleniem licznika, jezeli chodzi o halogeny to tez powinna byc masa podlaczona na stale i podany plus z wlacznika halogenow
jakbys zrobil dobre zdjecie plytki licznika, tak by bylo widac sciezki i otwory na zarowki ( i zaznaczyl od czego jaka zarowka) to bym ci zaznaczyl co gdzie podpiac
Ostatnio zmieniony pn kwie 12, 2010 10:12 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Montrey1990
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Golf 4 1.9TDi
Silnik: ALH
Kontakt:

Post autor: Montrey1990 » pn kwie 12, 2010 12:14

znaczy powiem ci tak jak kupilem golfa to mialem zalozony licznik od cordoby i swiecila lampka rezerwy i kontrolka od swiatel ale zmienilem go bo mnie oszukiwal i predkosc i wskaznik paliwa i wody

MONTREY xD

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn kwie 12, 2010 19:02

jezeli dzialaly kontrolki to musialo byc juz polaczenie na plytce

Awatar użytkownika
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tberent » pn kwie 12, 2010 19:11

generalnie to jestem po takich sprawach ;)
rezerwa to kwestia układu w liczniku więc można próbować coś dokładać ale czy ja wiem??
mam zegary od ibi GT TDi które posiadają szereg ikon ale :
światła drogowe powinny się palić od razu jak nie to włącznik świateł ciągniesz plus
to samo jest z halogenami, można tez za pomocą 14 pinu w zegarach albo mieć klocki albo czujnik zapięcia pasów, można tez pod ciągnąc sobie poduchę ale mi się nie chciało ;D

przestudiowałem wiele kabli i kabelków , schematów od golfów i seata i powiem tak że samym podaniem + lub - to tylko z 3 ikony da się aktywować, reszta idzie inaczej i powiem szczerze że nie mam pojęcia jak to włączyć, ciężko znaleźć też schematy jakiejkolwiek szafy, jakbym to miał to bym zrobił FAQ

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”