Witam mam golfa IV 115Km na pompo wtryskach. Zalałem dzisiaj 7l jakiejś taniej ropy do zbiornika. W zbiorniku było ok. 7l czystego paliwa. Odpaliłem samochód i na wolnych obrotach pochodził 1,5 min i zgasł. Potem już nie chciał zapalić:/ Wypompowałem całe paliwo ze zbiornika i z przewodów paliwowych a także z filtra i zalałem czystego kupionego na stacji. Na początku nie chciał zapalić ale zapalił. Na zimnym obroty są OK. ale na ciepłym się wachają od 930-950obr/min. W tym czasie auto kopci jak stary diesel. Wcześniej autko pracowało bez zarzutu!
Czy to filtr jest do wymiany, pompo wtryski uszkodzone czy EGR czy cos innego??
Paliwo to tanie było czyściutkie tyle że bardzo jasne. Miałem wrażenie jakby była z wodą..
Proszę o pomoc…
Dziekuje!
Tanie paliwo uszkodziło mi silnik! cos moze być przyczyną??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Re: Tanie paliwo uszkodziło mi silnik! cos moze być przyczyn
a paragon masz na to tanie paliwolukaszw71 pisze:Witam mam golfa IV 115Km na pompo wtryskach. Zalałem dzisiaj 7l jakiejś taniej ropy do zbiornika. W zbiorniku było ok. 7l czystego paliwa. Odpaliłem samochód i na wolnych obrotach pochodził 1,5 min i zgasł. Potem już nie chciał zapalić:/ Wypompowałem całe paliwo ze zbiornika i z przewodów paliwowych a także z filtra i zalałem czystego kupionego na stacji. Na początku nie chciał zapalić ale zapalił. Na zimnym obroty są OK. ale na ciepłym się wachają od 930-950obr/min. W tym czasie auto kopci jak stary diesel. Wcześniej autko pracowało bez zarzutu!
Czy to filtr jest do wymiany, pompo wtryski uszkodzone czy EGR czy cos innego??
Paliwo to tanie było czyściutkie tyle że bardzo jasne. Miałem wrażenie jakby była z wodą..
Proszę o pomoc…
Dziekuje!
-
- Użytkownik
jesli nie bylo to paliwo ze stacji to jedynie co to tak jak kolega pisze powyrzej i sie okarze, jeszcze morzesz kupic stp do czyszczenia wtryskow, zalac cale opakowanie na pelny zbirenik paliwa i zobaczysz czy to cos daPrzemo440 pisze:kto do pompowtrysków leje chrzczone paliwo
filtr paliwa wymień napewno
[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 23:33 ]
podepnij vaga zobacz jakie błędy są