Guma (osłona) na maglownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Guma (osłona) na maglownicy
witam dzis wszedlem pod autko i patrze ze guma na maglownicy jest calkiem pewknieta ze juz praktycznie jej nie ma...czy konieczni musze to wymieniac...do czego moze doprowadzic jazda bez tej gumy??ile moze ona kosztowac??
Konieczniećwikła pisze:czy konieczni musze to wymieniac
do szybkiego zuzycia tej części maglownicy.ćwikła pisze:do czego moze doprowadzic jazda bez tej gumy?
nie dużo - potrzebny jest ściągacz do końcówki drążka - odpinasz końcówkę , wykrecasz, zmieniasz gumę przy okazji myjąc elementy np benzyną i smarując, zakładasz nową, wkręcsz końcówkę - dobrze by było żebyś przykręcił idealnie w to samo miejsce. jak się okaże że nie wiesz czy przykreciłeś w to samo to jedź na sprawdzenie zbiezności.ćwikła pisze:ile moze ona kosztowac
a mloteczkiem od dolu puknac i nie pojdzie??nie chce dawac mechanikowi bo to prosta robota...i jak bede sam robil to naznacze sobie dokładnie jak byla wkrecona koncówka itd...mechanik tego nie zrobi bo jak to kazdy spieszy im sie bo maja duzo roboty
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 16:16 ]
aha no i jak z opaskami...jakie opaski zamontowac??
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 16:19 ]
aha smarowac smarem(towotem)??
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 16:16 ]
aha no i jak z opaskami...jakie opaski zamontowac??
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 16:19 ]
aha smarowac smarem(towotem)??
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Robiłem zbieżność, niestety nie zauważyłem że uszkodzili mi osłonę (z prawej strony), dopiero po 2 miesiącach (po zimie), robiąc coś w warsztacie mechanik od razu to zauważył. Mowił że jak tego nie zrobie to bedzie maglownica do wymiany, no i wykrakał, mimo że zrobiłem to od razu, poszły jakies uszczelniacze, cała osłona wypełniona była olejem, który zaczął wyciekać w duzych ilościach, tak ze zakonserwowało mi porzadnie belkę.