wymiana oleju i kilka pytan..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majma golf
- Mały gagatek
wymiana oleju i kilka pytan..
mam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej?? czy tylko odkrecenie sroby tej na dole pod chlodniczka??..bo bd wymienial olej i pasuje to wszystko spuscic,,odkrece ta srobe sam czy musi ktos mi chlodniczke trzymac by sie nie obracala?/i jak odkrece juz to plyn nie ucieknie mi?/ jakby robil to ktos to bd wdzieczny za opisanie jak to najlepiej zmajstrowac:) a jeszcze mam pytanie czy na zakonczeniu przewodu idacego to turba ,smarowanie olejem.jest jakas podkladka czy uszczelka?? slimaczy mi sie tam,coprawda nie duzo ale chce miec czysty motor.,idzie to jakos odrecic by nie pourywac??
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
razcej nikt w to się nie bawi, szoka czasu i efekt niezauważalnymam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej
jest miedziana uszczelka, możesz wymienićmajma golf pisze:jest jakas podkladka czy uszczelka?? slimaczy mi sie tam,coprawda nie duzo ale chce miec czysty motor.,idzie to jakos odrecic by nie pourywac??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Możesz się pobawić strzykawką z wężykiem jak tak bardzo Ci zależy na odciągnięciu tego oleju.majma golf pisze:mam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej??
Przewód da się odkręcić, ale uważaj bo łatwo uszkodzić gwint, ten element jest obciążony termicznie i łatwo wykręcić go nie będzie- podkładka jest.
- majma golf
- Mały gagatek
no podziekowal za odp
..ale chlodnicy nie odpuszcze,,zawziolem sie:)i zrobie to z strzykawka..tam z szklanak moze oleju bedzie to dam rade....a jakby przy tym przewodzie sie WD40 wspomogl hmm????po co sie ma slimaczyc jak nie musi a lukalem i ok 60-80 zl to ustrojstwo cale kosztuje,wiec pasi nie popsuc:)