wymiana oleju i kilka pytan..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

wymiana oleju i kilka pytan..

Post autor: majma golf » czw kwie 08, 2010 21:47

mam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej?? czy tylko odkrecenie sroby tej na dole pod chlodniczka??..bo bd wymienial olej i pasuje to wszystko spuscic,,odkrece ta srobe sam czy musi ktos mi chlodniczke trzymac by sie nie obracala?/i jak odkrece juz to plyn nie ucieknie mi?/ jakby robil to ktos to bd wdzieczny za opisanie jak to najlepiej zmajstrowac:) a jeszcze mam pytanie czy na zakonczeniu przewodu idacego to turba ,smarowanie olejem.jest jakas podkladka czy uszczelka?? slimaczy mi sie tam,coprawda nie duzo ale chce miec czysty motor.,idzie to jakos odrecic by nie pourywac??

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » czw kwie 08, 2010 21:51

mam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej
razcej nikt w to się nie bawi, szoka czasu i efekt niezauważalny
majma golf pisze:jest jakas podkladka czy uszczelka?? slimaczy mi sie tam,coprawda nie duzo ale chce miec czysty motor.,idzie to jakos odrecic by nie pourywac??
jest miedziana uszczelka, możesz wymienić

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » czw kwie 08, 2010 21:54

majma golf pisze:mam pytanie czy idzie jakos inaczej spuscic olej z chlodnioczki olejowej??
Możesz się pobawić strzykawką z wężykiem jak tak bardzo Ci zależy na odciągnięciu tego oleju.
Przewód da się odkręcić, ale uważaj bo łatwo uszkodzić gwint, ten element jest obciążony termicznie i łatwo wykręcić go nie będzie- podkładka jest.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: majma golf » czw kwie 08, 2010 22:11

no podziekowal za odp :pub: ..ale chlodnicy nie odpuszcze,,zawziolem sie:)i zrobie to z strzykawka..tam z szklanak moze oleju bedzie to dam rade....a jakby przy tym przewodzie sie WD40 wspomogl hmm????po co sie ma slimaczyc jak nie musi a lukalem i ok 60-80 zl to ustrojstwo cale kosztuje,wiec pasi nie popsuc:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”