[MkIV] Problem po spotkaniu bryły śniegu :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Hryniew czegoś się Ty nasłuchał czy naczytał??? U nas młotek przecinak szpachel itd a nie jakieś baloniki .Tak wogóle to chyba zegarmistrzem jesteś ale to samochód troszkę po hamsku trzeba podejść do tematu a i tak trza malować i szpachlować.Owszem są napewno jakieś nietypowe metody ale zapewne cenę też mają coś za coś .Niema co debatować nad rozlanym mlekiem tylko znależć dobrego speca tak jak mówisz i oddać do naprawy.Jak to jedem mistrz lakiernictwa mawiał " każda operacja zostawia blizny" więc do poszukiwań.Pozdrawiam
hehe, zegarmistrzem to napewno nie, bo za bardzo łapki mi się trzęsą Ale lubię kombinować przy autkach. Za to bardzo nie lubię jak ktoś zbliża się do mojego ulubienca z młotkiem i przecinakiem i chciałbym tego uniknąć. Byłem już u dwóch blacharzy ale nie wzbudzili mojego zaufania. Z racji tego że nie jest uszkodzony lakier to mogę troszkę powybrzydzać i pokombinować - mam czas
Tak, poradziłem sobie. Właściwie to nie ja a znajomy blacharz. Okazało się że w golfach jest dość dużo otworów montażowych w progach. Przy użyciu odpowiednich narzędzi udało się próg wyklepać bez użycia palnika i spawarki. Tyle że niestety trzeba było polakierować drania. Nie wygląda to może tak idealnie jak oryginalny lakier ponieważ baranek nie jest położony tak idealnie równo jak w fabryce ale po wgięciu nie ma śladu. Koszt 230 zł z lakierowaniem metalikiem. Gdyby ktoś w Krakowie szukał dobrego blacharza/lakiernika za przyzwoite pieniądze to mogę polecić
Dzięki za informacje! Ja narazie śmigam z wgnieceniem ale nie jest ono widoczne bo na czarnym zlewa się dość dobrze. Niemam uszkodzonego lakieru, więc jak kupie delikatne progi to może przykryje to bez klepania i naprawy.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
-
- Forum Master