komputerek pokładowy w golfingierze ;]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czyzak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

komputerek pokładowy w golfingierze ;]

Post autor: czyzak » ndz kwie 02, 2006 18:33

witam!

dostałem niedawno jako złom taki mały komputerek (to sie chyba nazywa PDA ale nie jestem pewien). jest chyba z 98 roku i działa tylko na zasilaniu z zewnątrz bo bateria jest dojechana (ale to sie naprawi), ale ma jedną super zaletę - ekran dotykowy ;) wygląda to tak jak u kolesia na aukcji: https://ssl.allegro.pl/item95515478_sup ... kazja.html

co sądzicie o dyskretnym zamontowaniu takiego ustrojstwa do auta ? początkowo mógłby sterowac muzyką, później można by mu przydzielać więcej funkcji. najlepiej by było gdybym znalazł jakiś przetwornik który mógłby prędkość i obroty zamieniać w postać sygnałów elektrycznych :rotfl: kumpel powiedział że mógłby mi do tego napisać oprogramowanie

co o tym sądzicie ? tylko nie besztajcie mnie, bo może to głupi pomysł :bajer:

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz kwie 02, 2006 20:27

Witam... pomysl nie glupi... sam myslalem nad zrobieniem czegos takiego ale skapitulowalem... chcialem zeby sterowal muza, szybami,i klima... ale to nie na moje umiejetnosci... ale jesli dasz rade to odpalic to dawaj czadu i napisz jak ci poszlo...

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz kwie 02, 2006 20:58

Widziałem na palmtopie navi, niegłupia sprawa, tylko ten z aukcji ma mało pamięci.Ale pomysł niekiepski

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz kwie 02, 2006 23:14

Jak dla mnie niegłupi pomysł :) Sam się kiedyś zastanawiałem jak laptopa w samochodzie jakoś umiejscowić, głownie w celach audio :D Ale później stwierdziłem, że się nie da tego fajnie zrobić :)

Obrazek

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pn kwie 03, 2006 04:54

tauka, Laptop to trochę spore urządzenie, ale palmtop już nie. Widziałem na przyssawce do szyby założony, do tego antenka navi, oprogramowanie. Warto tak zamontować coby można go do domu na noc zabrać, bo jak nie to rano może być tyko zaoach po nim :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”