Wiązka regulacji silniczków przednich lamp

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Wiązka regulacji silniczków przednich lamp

Post autor: dygac » śr kwie 07, 2010 21:27

Czy wewnątrz auta jest standardowo przygotowana taka wiązka? Fabrycznie miałem włącznik świateł bez regulacji wysokości świecenia lamp. Teraz zamontowałem włącznik full opcję i zastanawiam się nad uruchomieniem silniczków w reflektorach. Przy lampach nie mam żadnych wtyczek, które mógłbym podłączyć do silniczków. Czy wykonanie takowej wiązki jest bardzo skomplikowane i czy ktoś z Was próbował zrobić takową wiązkę na własne potrzeby? Znalazłem na forum taki schemat ale kiepski ze mnie elektryk żeby usiąść i po prostu zrobić wg schematu. Jeśli ktoś dysponuje własnymi materiałami na ten temat i chciałby pomóc to zapraszam :pub:

Obrazek

[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr kwie 07, 2010 22:27

Zrób sobie wiązkę: trzy kabelki od wtyczki potencjometru do reflektorów rozdwojone do obu silniczków numerki styków masz na schamacie i sa przy gniazdach silniczków i potencjometru: 1-3, 3-1, 2-2. Do tego przy potencjometrze dodajesz osobnym kablem masę do styku 3 i napięcie od kabelka z plusem po włączeniu reflektorów (czarno-biały w wiązce włącznika) do styku 1 potencjometru. Wiązeczkę przepuść do komory silnika koło oryginalnych wiązek.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”