1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
hejlo
moze w zlym miejscu pisze ale niewiele osob posiada golfa 1.8 20V ,i takie pytanie jakie macie obroty na 5 biegu przy predkosci 100km-h bo u mnie dokladnie 3000 a kuzyn ma volvo 1.8 tej samej mocy i 2100 obrotow,zaczyna mnie ten samochod wkuzac bo chodzi jakos nie tak,niby jezdzi ale dziwnie
[ Dodano: 05 Kwi 2010 19:04 ]
aha wczesniej mialem problem z kablem do przeplywki ktos grzebal w nich i zrobilo sie zwarcie ale wywalilo bezpiecznik od elektryki silnika i komp pokazywal 4 bledy chyba cos o napieciu w przeplywce,ze sada lambda niedziala,i zaworek magnetyczny wegla aktywnego niedziala,zmienilem zaworek i sonde niepomogo dopiero potem odkrylem ze to bezpiecznik i jak reka odjol ,koszt spory bo sonda 350 zaworek 250,bezpiecznik grosze skasowalem bledy i ... wlasnie niby wszystko ok ale jak sie rusza z jedynki to go troche czknie,i jakos chodzi dupowato wkoncu 125 koni powinno trche lepiej latac moze przeplywke trafilo da sie to jakos sprawdzic
[ Dodano: 05 Kwi 2010 19:04 ]
aha wczesniej mialem problem z kablem do przeplywki ktos grzebal w nich i zrobilo sie zwarcie ale wywalilo bezpiecznik od elektryki silnika i komp pokazywal 4 bledy chyba cos o napieciu w przeplywce,ze sada lambda niedziala,i zaworek magnetyczny wegla aktywnego niedziala,zmienilem zaworek i sonde niepomogo dopiero potem odkrylem ze to bezpiecznik i jak reka odjol ,koszt spory bo sonda 350 zaworek 250,bezpiecznik grosze skasowalem bledy i ... wlasnie niby wszystko ok ale jak sie rusza z jedynki to go troche czknie,i jakos chodzi dupowato wkoncu 125 koni powinno trche lepiej latac moze przeplywke trafilo da sie to jakos sprawdzic
-
- Nowicjusz
Re: 1.6 SR
Smerek84 pisze:Witam!
Mam kolejny problem...wyjechalem dzis z domu i po przejechaniu 10km samochod zaczal sie dusic i zwalniac (na gazie), przelaczylem na benzyne to wogole nie cchial pracowac...przelaczylem spowroten gaz i jakos sie doczlapalem spowrotem do domu.
Wiec ogolnie strasznie sie dusi i nie cche wejsc na obroty... ale jak odlaczylem wtyczke od przeplywomierza powietrza, poprawilo sie w 80%. Czy to znaczy ze przeplywomierz sie zepsul??
Bardzo prosze o pomoc! Pozdrawiam!
No wiec problem rozwiazany...
Bylem dzis u magika... i okazalo sie ze dziwnym trafem muszka sie dostala do przeplywomierza...wszystko wyczyszczone i zaprogramowane, auto smiga jak " torpeda ".
Korzystajac z okazji porusze moj kolejny problem z ktorym walcze juz od prawie roku :9
Pojedyncze szarpniecia ( jak by przod urywalo )przy gwaltownym zdjeciu nogi z gazu, to samo przy gwaltownym dodaniu. Czy to moze byc wina sprzegla, poduszki sa ok...??
Smerek84
p.wojtyczko, tez tak mialem ale po tym jak kumpel mi zaadaptowal kompem to wszystko jest git
[ Dodano: 07 Kwi 2010 00:42 ]
Moze mi ktos opisac jak zachowuja sie w waszych golfach obroty? Tzn. wartosc po odpaleniu zimnego silnika, jak spadaja podczas jazdy po wcisnieciu sprzegla, na jakim poziomie sa kiedy auto jest rozgrzane? Z gory dziekuje
[ Dodano: 07 Kwi 2010 00:42 ]
Moze mi ktos opisac jak zachowuja sie w waszych golfach obroty? Tzn. wartosc po odpaleniu zimnego silnika, jak spadaja podczas jazdy po wcisnieciu sprzegla, na jakim poziomie sa kiedy auto jest rozgrzane? Z gory dziekuje
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
masz kranik spustowy z prawej strony chłodnicy i pamiętaj żeby odkręcić korek od naczynka a reszte płynu wydmuchać np kompresorem..kvazi555 pisze:mam pytanie, jak spuscic plyn chlodniczy?
[ Dodano: 07 Kwi 2010 11:21 ]
po odpaleniu zimnego od 1200 i spada do niecałych 900 jak wciskam sprzęgło to spada do 700 i odbija w góre do prawie 900.. Ale pewnie mam cos popsute bo tak byc nie powinno...ManieKK pisze:Moze mi ktos opisac jak zachowuja sie w waszych golfach obroty? Tzn. wartosc po odpaleniu zimnego silnika, jak spadaja podczas jazdy po wcisnieciu sprzegla, na jakim poziomie sa kiedy auto jest rozgrzane? Z gory dziekuje
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kurde pany, a u mnie dziś sie auto skończyło.... pali na 3 gary, nie reaguje na pedał gazu, a jak już załapie na 4 garki, to obroty od 1200 do 3000 że tak powiem ... denerwuje mnie to!!
cewka do wymiany bo "pęknięta jest ta obudowa"
na reklamowane kable NGK czekam już ze 2 tygodnie.... przepustnica czyszczona i adaptowana przepływka czyszczona, czujnik temp ( ten niebieski ) mierzony i jest ok.
I non stop w vagu błąd 513 - czujnik G28 Co to za czujnik i czy mógł kabel gdzieś się rozłączyć??
Jak myślicie?
cewka do wymiany bo "pęknięta jest ta obudowa"
na reklamowane kable NGK czekam już ze 2 tygodnie.... przepustnica czyszczona i adaptowana przepływka czyszczona, czujnik temp ( ten niebieski ) mierzony i jest ok.
I non stop w vagu błąd 513 - czujnik G28 Co to za czujnik i czy mógł kabel gdzieś się rozłączyć??
Jak myślicie?
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
tak samo mamManieKK pisze:u mnie 900 a jak sie zatrzymam to po sekundzie spadaja na 800
cz. poł. wału korbowego,tutaj masz info z passata (może Ci pomoże)enzo2211 pisze:czujnik G28
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=26315
Ostatnio zmieniony czw kwie 08, 2010 07:44 przez feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
ManieKK, też - rozwiazanie gabka pod spinki i problem znika
[size=150][color=red][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=297394]kvazolot[/url] [/b][/color][/size]
[url=http://www.pajacyk.pl]pajacyk - to nic nie kosztuje[/url]
kupie nawiewy od bory - PW
[img]http://img683.imageshack.us/i/nomnom.gif/[/img]
[url=http://www.pajacyk.pl]pajacyk - to nic nie kosztuje[/url]
kupie nawiewy od bory - PW
[img]http://img683.imageshack.us/i/nomnom.gif/[/img]