Jakie sprężyny?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jakie sprężyny?
Mam taki problem gdyż kupiłem felgi 16' et 20 na oponach 195/50 i mam problem ponieważ mi obciera o nadkola na wybojach jak siedzą 2 osoby z tyłu. Założyłem gumy na sprężyny po 2 na stronę i sklepałem trochę nadkola ale dalej przy max obciążaniu niekiedy się otrze i z związku z tym mam takie pytanie:
Jeśli kupił bym gwint na tył to czy można go na tyle podnieś żeby nie obcierało?? Czy on ma tylko regulację w dół???
Jeśli kupił bym gwint na tył to czy można go na tyle podnieś żeby nie obcierało?? Czy on ma tylko regulację w dół???
Ostatnio zmieniony czw cze 10, 2010 23:32 przez fafikstreeter, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wydaje mi się że od nadwozi kombi są twardsze, a wysokość pozostaje ta sama... więc może trzeba poszukać od Passata b3. Tam nadwozie i cięższe i bardziej pakowne, a zawias ten sam co w MK2 i mk3 Taki jest mój pomysł... Albo dopasować jakieś sprężyny od innego auta np z przedniego zawieszenia... ale to tylko taki teoretyczny plan...Chodzi mi o serie tylko twardszą.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Te spręzyny pasują bez żadnych przeróbek z b3? a jakie dokładnie mam kupic zeby auto stało jak stoi tylko żeby było twardsze?
Ostatnio zmieniony czw cze 10, 2010 23:34 przez fafikstreeter, łącznie zmieniany 2 razy.