Błedy Climatronica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam koledzy ja również miałem problem z błędem 01274 czemu towarzyszyło parowanie szyb, okazało się że w tym silniczku był pęknięty tryb i nie poruszały się klapy zamykania i otwierania obiegu skleiłem ten tryb i teraz działa to bez zarzutu, niestety wciąż mam ten błąd i usuwanie go nic nie daje nie wiem czy może w złym miejscu ustawiłem ten trybik i to jest przyczyną.... czy da się coś zrobić aby nie było tego błędu?? piszę ponieważ obawiam się że przez ten błąd może mi klima nie działać, czy może się mylę i nie będzie on w żaden sposób wpływał na działanie klimy?? proszę o odpowiedz pozdrawiam
wojtek06061989 , próbowałeś przywrócenia ustawień fabrycznych ?
test > kasowanie błędów > BS 04 > blok 001 > zaczekać aż wszystkie wartości zejdą do 0 (zera) > adaptacje 10 > blok 000 > zapisz.
pozdrawiam
test > kasowanie błędów > BS 04 > blok 001 > zaczekać aż wszystkie wartości zejdą do 0 (zera) > adaptacje 10 > blok 000 > zapisz.
pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzięki kolego makeć sprawdzę to i dam znać co i jak mam nadzieję ze pomoże pozdrawiam
[ Dodano: 04 Kwi 2010 17:10 ]
niestety nie pomogło.... wydaje mi się że to dlatego że złe ustawiłem ten tryb jak go przyklejałem ,ramiona nie dochodzą do jednej z krańcowych pozycji przez co nie ma całego zakresu pracy tego silniczka, zastanawiam się czy uda mi się to poprawić.... a czy ten błąd może mieć wpływ na poprawne działanie klimatyzacji??
[ Dodano: 04 Kwi 2010 17:22 ]
aha i kolego u mnie nie wiem dlaczego ale na bloku 001 było coś takiego
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22f ... 57f87.html
po wybraniu bloku 000 były jakieś wartości które schodziły do zera nie wiem dlaczego u mnie nie ma tego w 001 co o tym myślisz kolego makeć?
[ Dodano: 04 Kwi 2010 17:10 ]
niestety nie pomogło.... wydaje mi się że to dlatego że złe ustawiłem ten tryb jak go przyklejałem ,ramiona nie dochodzą do jednej z krańcowych pozycji przez co nie ma całego zakresu pracy tego silniczka, zastanawiam się czy uda mi się to poprawić.... a czy ten błąd może mieć wpływ na poprawne działanie klimatyzacji??
[ Dodano: 04 Kwi 2010 17:22 ]
aha i kolego u mnie nie wiem dlaczego ale na bloku 001 było coś takiego
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22f ... 57f87.html
po wybraniu bloku 000 były jakieś wartości które schodziły do zera nie wiem dlaczego u mnie nie ma tego w 001 co o tym myślisz kolego makeć?
no po prostu klapka nie zamknie się lub nie otworzy do samego końca i stąd ten błąd, generalnie nie zakłóca to mocno pracy całej klimatyzacji.wojtek06061989 pisze:a czy ten błąd może mieć wpływ na poprawne działanie klimatyzacji??
to jest ok, to w passacie jest w bloku 001, w golfinie 000, musisz poczekać aż te wartości zejdą do 0, klapki wtedy ustawiają się w pozycję wyjściową > później adaptacje (j/w)wojtek06061989 pisze:po wybraniu bloku 000 były jakieś wartości które schodziły do zera nie wiem dlaczego u mnie nie ma tego w 001
możesz podejrzeć w blokach pomiarowych (08) ja zachowuje się ta klapka.
pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wielkie dzięki kolego za całą pomoc dziś przestawiłem to o jeden ząbek tak jak pisałeś że zrobiłeś to Ty na tym plastiku ( bo tryb trzyma bardzo mocno na kleju) potem adaptacja i jest oryginał silniczek niemal odrazu sie zatrzymuje jak dochodzi do krańcowego położenia i nie próbuje na "chama" dalej jechać i oczywiście nie ma błędu:) tak że jeszcze raz dzieki wielkie a i dodam że teraz dało się wejść w 000 pozdrawiam