czujnik oleju w golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kachna37
Nowicjusz
Nowicjusz

czujnik oleju w golfie III

Post autor: kachna37 » ndz kwie 02, 2006 09:16

witam wszystkich.
mam następujący problem. Wariuje mi czujnik ciśnienia olej- nie zawsze, zupełnie bez zadnej reguły zaczyna mi migać i piszczeć. I to przy prędkości 110 km i 50km- róznie Kompletnie nie wiem co to jest. Dodam, że nie przy każdej jeździe sie to dzieje. Mogę jeździć 2tyg i nic a potem naraz jest- przez chwilę ( jakąś minutę lub 2)
Uszczelkimpod głowićą i pasek rozrządu był robiony rok temu. Pozim oleju też jest OK.
Może mi ktoś coś podpowie co to może być
:crazy:

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz kwie 02, 2006 12:07

Kiedy wymianiałeś olej? Może jest już zużyty, być może po zimie i jeździe na niedogrzanym silniku jest rzadki, powodem może być też filtr oleju.Podobno filtry z FILTRONA powodują takie objewy, polecane są MANNA. A być może czujnik kwalifikuje się do wymiany.

rav0910
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: rav0910 » ndz kwie 02, 2006 12:52

Mam to samo, jednak dzieje się tak zazwyczaj na 4 i 5 biegu w okolicach 2000-2100 obrotów. Jednak mam raczej do wymiany wszelkie uszczelki łącznie z pod głowicą, a olej wymienialem jakieś 5000 temu i tez mam filtr filtrona.

Golfik sprzedany pierwszemu klientowi :) Czyżby za niska cena?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”