Syncro 90KM variant

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Helmut666
Nowicjusz
Nowicjusz

Syncro 90KM variant

Post autor: Helmut666 » ndz kwie 04, 2010 20:34

Witam szanownych forumowiczów.
Jestem od końca zeszłego roku w posiadaniu MK3 syncro 1,9 TDI 90 KM variant. Auto po sprowadzeniu (MADE IN RFN) z przebiegiem 114 tyś od starego volksdeutscha po wymianie rozrządu i oleju przejechało całą zimą wspaniale (niestety w większości za kierownicą żona ucząca się po zdanym prawku). Niestety nadeszły hamulce przód do roboty.

Czy moglibyście mi podpowiedzieć czy zestaw Tarcze Brembo 09.5149.14 i klocki Ferodo FDB 775 nadadzą się do tego auta ?? Chodzi mi o to, że nieważne ile lat ma auto, ale nie chcę byle gówna wkładać. Jeszcze chwila i po sezonie letnim zaczną się lekkie przeróbki. Głównie będzie chodziło o podwyższenie zawieszenia i założenie odpowiednich laczy pod grząski teren.

A od razu z innej beczki. Autko poniżej 10 na minusie odpalało zawsze po 2 razie w zimę, natomiast teraz po pierwszym razie kiedy jeszcze ma wyższe obroty trochę jedzie dieselem w środku i przy niższych obrotach zaczyna mi chyba lekko wał wariować, bo troiszkę trzęsie na 3 lub 4.

Sorki, że tak od razu na 3 tematy, ale od czegoś 3eba zacząć.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » ndz kwie 04, 2010 20:55

Helmut666 pisze:przebiegiem 114 tyś
Ciekawe,ciekawe :bajer:

Awatar użytkownika
ventylek86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ventylek86 » ndz kwie 04, 2010 21:01

W sumie te brembo i ferodo sobie chwalą. Ale zawsze mozesz kupic tarcze Mikody i klocki Breck ten zestaw na troszkę ci wystarczy

Helmut666
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Helmut666 » ndz kwie 04, 2010 21:07

Co do przebiegu też miałem wielkie oko jak to zobaczyłem, niestety na 99% jest to prawda. Mojego dobrego kolegi kumpel z RFNu ma dziadka, któremu zepierdzielił urząd prawko rok temu i zostawił złomiaszcza na pamiątkę i trafił się jełop (patrz ja), który za 8 koła go ściągnął. Fotki zrobię lepszej jakości i włożę wam na forum. 3 tygodnie szukałem każdego bajzla do którego bym się przyczepił i nie wiem (oprócz wymienionej przedniej szyby i chyba lampy prawej) do czego się w nim przyczepić. A co do hampli to mój ziomek na mk3 z 1.6 i sobie chwali ten zestaw tarcz i klocków.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 04, 2010 21:21

Helmut666, Brembo ostrożnie. Mikody. Bosche, ATE, te niemieckie zimmermany czy jakoś tak - z tych wybieraj. Ale Ferodo ok.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Helmut666
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Helmut666 » ndz kwie 04, 2010 21:35

Czyli z tarcz Brembo zrezygnować ? Znalazłem te zestawy pod swojego na allegro, cena w miarę

http://allegro.pl/item980561539_tarcze_ ... assat.html

tak więc pozostaje mi szukać oddzielnie. Mikody są też mniej więcej w tej samej cenie.

Dzięki za pomoc

PS: Zdjęcia wyślę jak wjedzie mi "wozu na tarcze u mnie do pracy. Może któryś z forumowiczów dojrzy mankament stwierdzający większy przebieg niż jest w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pn kwie 05, 2010 10:59

Helmut666 pisze:Czyli z tarcz Brembo zrezygnować
brembo strasznie sie pogorszyło, kolega Paweł Marek napisał czego szukać ale decyzaj oststeczna należy i tak do Ciebie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”