1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak juz pisalem fachmen czyscil mi przepustnice i nie dalo sie jej zaadaptowac VAGiem. Przejechalem 150km i nic (obroty1400) dzis odpialem kleme i po 4 godzinach postoju odpalilem auto i chodzilo sobie na wolnych obrotavh 20minut. Nic to nie dalo, obroty bez zmian. Nie mam juz nerwow do tego samochodu, pomyslow tez nie. Jak nie urok to...
[ Dodano: 29 Mar 2010 20:51 ]
Nie chce sie sama zaadaptowac;/
[ Dodano: 29 Mar 2010 20:51 ]
Nie chce sie sama zaadaptowac;/
-
- Mały gagatek
Ja już po wymianie czujnika Halla. Dla tych co czekają niech nie zwlekają. Całkiem inny samochód teraz. Nie dość że moc odczuwalnie wieksza to komputer pokazuje mniejsze spalanie. Nie wspomnę o odpalaniu i równej pracy silnika. Bez problemów sie nie obyło bo po kupnie czujnika i zamontowaniu okazalo sie ze dalej nie działa. Trzeba było drugi raz rozebrać całość i po pewnych kombinacjach udało się skasować błąd,
Jakiej firmy kupiłeś czujnik Halla i ile kosztował? Jaki to błąd miałeś, wyskakiwał na zapalonym silniku nawet?Ja już po wymianie czujnika Halla.
Ja mam tarcze Brembo + klocki ferodo i nie narzekam 30 tyś na nich zrobiłem i dobrze hamują, nic nie piszczy. Teraz wziąłbym ATE kompletscuzzy pisze:Witam. Prosiłbym o podpowiedz, jakie klocki i tarcze na przód montujecie do swoich golfów 4?
1.6 SR
Witam!
Mam kolejny problem...wyjechalem dzis z domu i po przejechaniu 10km samochod zaczal sie dusic i zwalniac (na gazie), przelaczylem na benzyne to wogole nie cchial pracowac...przelaczylem spowroten gaz i jakos sie doczlapalem spowrotem do domu.
Wiec ogolnie strasznie sie dusi i nie cche wejsc na obroty... ale jak odlaczylem wtyczke od przeplywomierza powietrza, poprawilo sie w 80%. Czy to znaczy ze przeplywomierz sie zepsul??
Bardzo prosze o pomoc! Pozdrawiam!
Mam kolejny problem...wyjechalem dzis z domu i po przejechaniu 10km samochod zaczal sie dusic i zwalniac (na gazie), przelaczylem na benzyne to wogole nie cchial pracowac...przelaczylem spowroten gaz i jakos sie doczlapalem spowrotem do domu.
Wiec ogolnie strasznie sie dusi i nie cche wejsc na obroty... ale jak odlaczylem wtyczke od przeplywomierza powietrza, poprawilo sie w 80%. Czy to znaczy ze przeplywomierz sie zepsul??
Bardzo prosze o pomoc! Pozdrawiam!
Smerek84