Immobilaiser
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Immobilaiser
Witam. Pisałem wcześniej na temat tego nieszczęsnego immo. Problem mam taki , że samochód nie chcę często zapalić bo miga kontrolka immobilaisera. Coraz gorzej się dzieję. Wcześniej kilka razy przekręciłem kluczyk i było dobrze teraz już ciężej zapalić. Co ja mam zrobić ? ja już chyba u 5 elektryków byłem i każdy mówi co innego. Albo wynika to z braku wiedzy albo chcą oszukać czy coś. Jeden mówi , że trzeba cały licznik wymienić , drugi mówi , że to coś na kablach a trzeci jeszcze coś tam. I jestem zamotany do którego elektryka jechać. Jak mówiłem im o tym co Wy mi pisaliście tzn " słabe napięcie na imo itp..
" to mnie wyśmiali i mówili kto takich głupot nagadał. A o przelutowaniu imo nie wspomnę. Czy faktycznie możliwa będzie potrzeba wymiany licznika ? Podajcie mi przyczyny tego , że auto nie chcę często zapalać bo nie sczytuję immo ponieważ chcę im - elektrykom coś doradzić bo widzę , że wielka kicha jest z nimi. Albo niech ktoś mi poleci z Gdańska jakiegoś dobrego elektryka.
" to mnie wyśmiali i mówili kto takich głupot nagadał. A o przelutowaniu imo nie wspomnę. Czy faktycznie możliwa będzie potrzeba wymiany licznika ? Podajcie mi przyczyny tego , że auto nie chcę często zapalać bo nie sczytuję immo ponieważ chcę im - elektrykom coś doradzić bo widzę , że wielka kicha jest z nimi. Albo niech ktoś mi poleci z Gdańska jakiegoś dobrego elektryka.
norek111 pisze:Tomek1990, kostki licznika sprawdziłeś ?
Ja nic nie sprawdzałem bo się nie znam na tym. Po to byłem u elektryków aby to oni doszli do przyczyny. A płace , płace za wizyty a dalej nie wiem co robić. Każdy co innego gada. Już czuję , że ktoś z Was prędzej by to naprawił albo chociaż doszedł do przyczyny niż Ci fachowcy. Ale dzięki za odpowiedź. Sprawdzę kostkę. W ogóle coś najeb...jest w tym liczniku. Jak ta kontrolka immo się pali i auto nie chcę zapalić to kontrolki stają się mało wyraźne " słaby kontrast i czasem migają". Raz to nawet wskazówka od prędkości w miejscu się ruszała.
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 21:14 przez Tomek1990, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też mogę takich bajek o immo nawciskać że nieznający tematu łyknie jak świeże bułeczkiSzati1991 pisze:mój tata miał ten problem przy A4 ale jakoś sie z nim uporał, ale mechanik powiedział ze gdy powróci problem to trzeba go całkiem odlaczyć bo nie opłaca sie zakup nowego...
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- mirek99mtg
- Mały gagatek
Kostka licznika, kostka cewki czytnika przy stacyjce albo zimne luty w samym liczniku.
PS. I nie daj się pseudo-fachowcom namówić na odłączenie immo bo potem możesz się pożegnać z autkiem.
PS. I nie daj się pseudo-fachowcom namówić na odłączenie immo bo potem możesz się pożegnać z autkiem.
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 21:48 przez mirek99mtg, łącznie zmieniany 1 raz.