gumy usztywniajace zawieszenie? golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
gumy usztywniajace zawieszenie? golf 3
witajcie! Czy takie gumy wplecione w sprezyny utwardzaja troche zawieszenie? Bylem ostatnio na badaniu amortyzatorów - wyszlo 60% sprawnosci. Mechanik wcale jeszcze nie zalecal wymiany. Wiadomo najlepiej byloby je wymienic wraz ze sprezynami, ale na razie nie przewiduje takiej inwestycji
Prosze o odpowiedz Forumowiczów którzy zastosowali takie "ulepszenia"
Pozdrawiam
Marcin
Prosze o odpowiedz Forumowiczów którzy zastosowali takie "ulepszenia"
Pozdrawiam
Marcin
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Ja właśnie też je zamontowałem do paska i ogólnie jest troszeczkę twardszy. Najlepiej kup takie gumy w sklepie motoryzacyjnym, bo np. na allegro sprzedają tylko w jednym rozmiarze, natomiast na przód są większe, a na tył mniejsze. I mam pytanie do użytkowników, czy owe gumy nie wypadają oraz czy się nie przesówają w zwojach??.
Jakbyscie troszke poszukali to bysta wiedzieli Ze to SAMOBOJSTWO!!!! Przedewszystkim po dupie dostaje amortyzator gdyz twardnieje sprezyna a amorek jest przystosowany do danej twardosci sprezyny.Zmienaia sie charaktersytka sprezyny na cholera wie jaka/progresywna/agresywna .Po nastepne po dupie dostaje mocowanie kielicha i cale elemanty zawieszenia a na koniec dodam ze te gumy to wynalazek PRL wkladano je w sprezyny malucha gdyz w tamtych latach ciezko bylo o amortyzator/sprezyne a guma byla powszechnie dostepna.Mam nadzieje ze chociaz troche Was zniechecilem
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
niekoniecznie lepiej będszie się prowadzić, uzywa się ich głównie jak ktoś ma padnięte amory lub sprężynyadamo122 pisze:sorki za takie moze głupie pytanie ale nie jestem wtajemniczony w te tematy
co dają takie gumy? juz wyczytałem , autko bedzie twardsze ale czy coś jeszcze ? (twardsze tzn bedzie lepiej sie prowadzic rozumiem)
W moim przypadku o kupnie zadecydowala ciekawość. Mam zamiar niedługo zmienić furkę i byłem ciekaw jak zareaguje mój staruszek na takie gumery, z przodu mam trochę zużyte amortyzatory i po założeniu już tak nie nurkuje przy hamowaniu. Jak troche pojeżdżę to napiszę jak się sprawuje, natomiast na razie jest wporzo.
Temat może troszkę stary ale chciałbym dodać że użyłem takich gum w swoim MK3 i tak z tyłu jeden amor padł kompletnie a drugi do wymiany, mało tego pękła sprężyna w trzech miejscach, a jeśli chodzi o przód to po ich zdjęciu skakał jak piłka. Wniosek taki zakup kompletu amorków plus nowe sprężynki na tył. Więc ja mam złe doświadczenia w tej kwesti.
[MK-3]