central a szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

frytek43
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

central a szyberdach

Post autor: frytek43 » czw mar 30, 2006 22:14

Witam mam takie male zapytanko czy ktos to przerabial a mianowicie mam central zamek orginalny pneumatyczny i elektryczny szyber a i zamykanie z pilota i mam takie pytanko czy dalo by rade zrobic takie cos by zamykajac auto z pilota szyber tez sie zamykal robil juz ktos takie cuda da rade to zrobic ?? dzieki za info

Jezeli pomoglem daj punkt:)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw mar 30, 2006 22:16

Zawsze się tak alarm zakłada żeby domykał i szyby i dach. A jak to u ciebie działa, tylko szyby się domykają cz jak?

[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 10:17 pm ]
musi byś tylko na kable sterujące odpowiednio długi sygnał podawany, przynajmniej z 10 sekund, to się ustawia w wielu alarmach

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

frytek43
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: frytek43 » czw mar 30, 2006 22:18

znaczy mam piota sobie dorobilem ale jak kluczykiem zamykam to szyber sie domyka i wlasnie chodzi mi oto czy idzie poprostu podlaczyc tak centralke z pilota tak by pilotem domykac szyber a nie kluczykiem

[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 22:20 ]
a to czyli nie za bardzo bo centralka daje tylko impulsy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw mar 30, 2006 22:24

centralka musi dawać impuls odpowiednio długi na kable sterujące zamykaniem lub otwieraniem. To są tylko 2 kable w wiązcze drzwiowej (szary i zielony) które sterują wszystkim (CZ, szyby- otwieranie i zamykanie) oraz dach (tylko zamykanie ). Impuls musi być plusowy, alarm zwykle daje minusoway i trzeba go zmienić poprzez przekaźnik ( zrobić tzw przerzutnik) na plusowy. Kupę razy było to na forum. Sam opisywałem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

frytek43
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: frytek43 » czw mar 30, 2006 22:26

ok dzieki jutro na to popatrze co i jak ponkcika juz dalem jescze raz dzieki

[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 22:43 ]
a wlasnie a jakis schemacik dalo by rade zalatwic?

[ Dodano: Pią Mar 31, 2006 11:45 ]
nie ma nikt schematu do tego? bo przeszukalem cale forum i nie znalazlem

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

szyby elektryczne MK3

Post autor: Paweł Marek » pt mar 31, 2006 22:08

Schamacika alarmu szukaj na forum elektrody. Schemat auta właściwie ci niepotrzebny (tylko znajdziesz kable o których pisałem w wiązce drzwiowej), ale jak chcesz to proszę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”