Przerywa, nie równo chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa, nie równo chodzi
Witam. Mam problem z moim mk2 z silnikiem 1,6 PN i instalacja LPG I-szej generacji. Co jakiś czas (prawdopodobnie gdy była dość duża wilgoć w powietrzu) silnik przerywał i dusił się, po przekroczeniu pewnych obrotów (nie mam obrotomierza około 4tys.) zaczynał przyspieszać. Pogoda sie poprawiła i problem częściowo ustał. Aktualnie co jakiś czas przy ruszaniu, gdy silnik jest jeszcze zimny chodzi nie na wszystkie cylindry, wrzucam drugi bieg dalej czuć i słychać ze jedzie jak traktor, upuszczam trochę gazu a potem normalnie bez problemu przyspieszam. Gdy silnik się rozgrzeje problem nie występuje. Przeczyściłem styki na kopułce. Palec jest lekko przytarty. Przewody zapłonowe(metalowe osłonki tych fajek lekko pokryte rdzawym nalotem) i świece(NGK) wymieniane 2-3lata temu, przejechane około 30tys km od wymiany.
Jutro wymienię palec. A świece jakie kupić wg katalogu powinny być 3elektrodowe, ale niektórzy mówią, że do gazu lepiej dobrać 1elektrodowe o tych samych parametrach?
[ Dodano: 31 Mar 2010 11:35 ]
witam. Jakiej firmy polecacie kopułkę i palec?? Musi to być koniecznie buru/bosch czy moze byc cos tanszego?? pozdrawiam
[ Dodano: 31 Mar 2010 11:35 ]
witam. Jakiej firmy polecacie kopułkę i palec?? Musi to być koniecznie buru/bosch czy moze byc cos tanszego?? pozdrawiam
a moze masz przebicie na kablach WN.
sprobuj po ciemku otworzyc maske i zostaw auto na chodzie i zobacz czy nie ma dyskotetki;)
sprobuj po ciemku otworzyc maske i zostaw auto na chodzie i zobacz czy nie ma dyskotetki;)
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D