Witam
Od pewnego czasu mam problem z obrotomierzem i kontrolkami ładowania i oleju (MK 3 1,9 TD 95').
Po odpaleniu samochodu, nie ważne czy ciepły czy zimny, cały czas miga kontrolka od oleju, delikatnie świeci kontrolka od ładowania, obrotomierz leży na 0. Wszystkie urządzenia pracują, jakby chodziły na samym aku.
Kiedy przygazuję auto na max wszystko zaczyna działać normalnie.
Sytuacja ta nie zdarza się zawsze, ale często.
Wydaje mi się że zaczęło się to dziać po ostatniej myjni.
Przeczyściłem klemy, myślałem, że coś z masą jest nie tak, ale nie pomogło.
Podpowiedzcie co to może być!
Pozdrawiam
Kontrolka ładowania, oleju i obrotomierz nie działają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka ładowania, oleju i obrotomierz nie działają
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 17:48 przez pianta_d, łącznie zmieniany 1 raz.
mozliwe ze woda dostaje sie pod maske na leje sie na jakieś kable i zwarcie gotowe ja po myjni miałem ze mi auto dusiło proponuje nie myć auta pod ciśnieniem
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 18:16 przez fuma99, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby babcia miała jaja była by dziatkiem
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Sprawdzić cienkie przewody dochodzące do alternatora: poprawność styku, czystość zacisków, brak przełamań pod izolacją. Przewody te idą od alternatora na złącze na rozruszniku; także w tym złączu bywa że coś nie łączy.
Można też przedmuchać ostrożnie , z kompresora do opon (np. na stacji paliw) okolicę alternatora.
Można też przedmuchać ostrożnie , z kompresora do opon (np. na stacji paliw) okolicę alternatora.
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 21:47 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.