[BORA] Zamek bagażnika nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[BORA] Zamek bagażnika nie działa
Witam
Mam problem z moim zamkiem w bagażniku Bory. A mianowicie gdy chcę go otworzyć, to centralny działa, słychać dźwięk w bagażniku, jednak nie otwiera się klapa.
Kiedyś widziałem tutaj podobny temat, ale wyszukiwarka mi nic nie znajduje :/
Jakieś porady/rady macie na ten problem?
Zamierzam sam się tym zajać więc poradniki mile widziane.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Mam problem z moim zamkiem w bagażniku Bory. A mianowicie gdy chcę go otworzyć, to centralny działa, słychać dźwięk w bagażniku, jednak nie otwiera się klapa.
Kiedyś widziałem tutaj podobny temat, ale wyszukiwarka mi nic nie znajduje :/
Jakieś porady/rady macie na ten problem?
Zamierzam sam się tym zajać więc poradniki mile widziane.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
-
- Forum Master
A opisz dokładniej jak to wygląda. Pilot naciskasz słychać w bagażniku że siłownik działa, ale jak łapiesz klamkę to jest "miękka" tak jak przy zamkniętym ? A z klucza możesz otworzyć ?
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 18:20 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
Z pilota nie otwiera się u mnie. Normalnie wkładam kluczyk, zamek się otwiera, i centralny otwiera wszystkie inne i też szyby otwiera jak się chwilę przytrzyma. Gdy jednak naciskam klamkę to słychać siłownik, i gdy ciagne do góry to nie da się otworzyć. Więc chyba jest miękka klamka - nie wiem jaka to dokladnie jest 

-
- Forum Master
"miękka" - znaczy taka jak przy zamkniętym...MojNick pisze:Z pilota nie otwiera się u mnie. Normalnie wkładam kluczyk, zamek się otwiera, i centralny otwiera wszystkie inne i też szyby otwiera jak się chwilę przytrzyma. Gdy jednak naciskam klamkę to słychać siłownik, i gdy ciagne do góry to nie da się otworzyć. Więc chyba jest miękka klamka - nie wiem jaka to dokladnie jest
A możesz w ogóle otworzyć bagażnik? --> znaczy w takim sensie żeby coś do niego włożyć?
-
- Forum Master
-
- Forum Master
-
- Forum Master
To się okaże jak rozbierzesz... będziesz musiał się pobawić najpierw otworzyć klapę i później popatrzyć co jest nie tak jak otwierasz ... W borze klamka chyba jest taka sama jak w golfie IV ? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
Jak jest od raczki do otwierania poprowadzony taki metalowy drucik do zamka, i tam on jest w takie plastikowe coś włożony, by zamek otwierał, gdy naciśniemy klamkę - to w tym miejscu wypadał ten metalowy. Trzeba go było włożyć ponownie, potraktować kropelka i zamknać - problem rozwiazany 
Dzięki za pomoc.

Dzięki za pomoc.