Problem z Manetkami w golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Manetkami w golf II
Witam
Mam problem z manetką spryskiwacza w swoim Mk II.
Problemem jest to iż gdy chce właczyc spryskiwacz tylko szyby przedniej wtedy ciagne manetke do siebie i pali mi sie bezpiecznik nr 11;/ Pozniej wymienilem bezpiecznik na nowy i wycieraczki gora,dół chodza bez problemy, czasowki tak samo i wtedy pcham manetke od siebie w strone deski to spryskiwacze dzialaja z przody i z tylu i przy tym włacza sie wycieraczka z tyłu wiec chyba cos jest nie tak;/ ale pominmy to nastepnie powtarzam pierwsza czynnosc czyli chce zeby zadzialaly tylko spryskiwacze szyby przedniej ciagne do siebie manetki i znow bezpiecznik spalony;/ ,a i chcialbym dodac ze wymienilem obie manetki na uzywane ktore sa dobre(wyjete ze sprawdzonego auta) wymienilem poniewaz myslalem ze w moich cos jest nie tak ale jest to samo wiec prosze o rade
Mam problem z manetką spryskiwacza w swoim Mk II.
Problemem jest to iż gdy chce właczyc spryskiwacz tylko szyby przedniej wtedy ciagne manetke do siebie i pali mi sie bezpiecznik nr 11;/ Pozniej wymienilem bezpiecznik na nowy i wycieraczki gora,dół chodza bez problemy, czasowki tak samo i wtedy pcham manetke od siebie w strone deski to spryskiwacze dzialaja z przody i z tylu i przy tym włacza sie wycieraczka z tyłu wiec chyba cos jest nie tak;/ ale pominmy to nastepnie powtarzam pierwsza czynnosc czyli chce zeby zadzialaly tylko spryskiwacze szyby przedniej ciagne do siebie manetki i znow bezpiecznik spalony;/ ,a i chcialbym dodac ze wymienilem obie manetki na uzywane ktore sa dobre(wyjete ze sprawdzonego auta) wymienilem poniewaz myslalem ze w moich cos jest nie tak ale jest to samo wiec prosze o rade
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 13:31 przez kafel57, łącznie zmieniany 1 raz.
co masz na myśli spalił... gdyby się spalił, rozumiem przepaliły uzwojenia to nie płynąłby prąd - nie palił by się bezpiecznik. A przed spaleniem chroni go właśnie bezpiecznik... Czyli jeśli już może być zatarty/zablokowany silniczek od spryskiwaczy. Toteż idąc tym torem,kafel57 odłącz wtyczkę od silniczka sprysków i sprawdź co się wtedy będzie działo.vwEmil pisze:czy się silniczek nie spalił
- retim
- VWhite Golf MKII
- Kontakt:
Jesli po 89 to silniczek spruskiwaczy jest jeden przy cztero litrowym zbiorniczku pod maską
Golfik
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km