smród płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
smród płynu chłodniczego
Witam, po zagrzaniu się samochodu do około 90` i właczeniu ogrzewania z nawiewów przez jakieś 10 minut smierdzi płynem chłodniczym... zapach czuc tylko po włączeniu ogrzewania i to przez jakieś góra 10 minut, płynu ze zbiorniczka nie ubywa... co może byc powodem?
Nie ważne ile razy ktoś upada ale ważne ile razy się podnosi.....
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
u mnie na odwrót
nie czuć smrodu, dywanik też suchy, a ginie mi płyn. doszukałem się, że kapie mi z 'ścieku' pod pasażerem. wskazywało by to na nagrzewnicę. ale nie jestem w stanei stwierdzić czy na 100% to płyn chłodniczy. poza tym dywanik suchy, szyby nie parują, nie śmierdzi. czy to możliwe, że by bez tych objawów ciekło gdzieś z nagrzewnicy? czy ciecz może ściekać pod pasażerem płynąć do 'ścieku' i nie wchłaniać się w wykładzinę ??
nie czuć smrodu, dywanik też suchy, a ginie mi płyn. doszukałem się, że kapie mi z 'ścieku' pod pasażerem. wskazywało by to na nagrzewnicę. ale nie jestem w stanei stwierdzić czy na 100% to płyn chłodniczy. poza tym dywanik suchy, szyby nie parują, nie śmierdzi. czy to możliwe, że by bez tych objawów ciekło gdzieś z nagrzewnicy? czy ciecz może ściekać pod pasażerem płynąć do 'ścieku' i nie wchłaniać się w wykładzinę ??
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Raczej wątpię ale to musiałbyś zadźwignąć dywan i spojrzeć.rozyk_l pisze:czy to możliwe, że by bez tych objawów ciekło gdzieś z nagrzewnicy? czy ciecz może ściekać pod pasażerem płynąć do 'ścieku' i nie wchłaniać się w wykładzinę ??
100% nagrzewnica no bo chyba nie płyn od spryskiwaczyitaliano_83 pisze:Jak czuć płyn to musi gdzieś na nagrzewnicy się pocić lub wyciekać z znikąd ten zapach się nie bierze.
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 19:26 przez Biperr0, łącznie zmieniany 1 raz.
V Były staruszek "pasław" V po zasłużonej i kochanej V "zuzie" mk2 V
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co tam patrzeć, przecież pod wykładziną nie ma żadnych "ścieków"...jak cieknie to wykładzina będzie mokraBiperr0 pisze:rozyk_l napisał/a:
czy to możliwe, że by bez tych objawów ciekło gdzieś z nagrzewnicy? czy ciecz może ściekać pod pasażerem płynąć do 'ścieku' i nie wchłaniać się w wykładzinę ??
Raczej wątpię ale to musiałbyś zadźwignąć dywan i spojrzeć.