problem z napieciem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

timbervolf
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z napieciem

Post autor: timbervolf » sob mar 27, 2010 20:14

witam , sprawa wyglada tak. Dzis jadac moim golfem 3 poczułem ze zaczyna gasnac no i zgasł a ze byłem w pedzie odpaliłem go na biegu i wtedy radio zgasło swiatła zaczeły słabo swiecic a predkosciomierz kompletnie sie wyłaczyl. Gdy dojechałem na miejsce spróbowałem go odpalic i nic tak jakby wysiadł akumulator, po paru godzinach ładowania akumulatora zauwazyłem ze od alternatora urwał sie ten drobny kabelek wiec go podłaczyłem i odpaliłem , ale zaczeła mi swiecic kontrolka akumulatora, ma ktos jakis pomysł jaka jest przyczyna co to moze byc?

[ Dodano: 27 Mar 2010 19:21 ]
pomocy jutro mam wyjazd
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 20:26 przez timbervolf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » sob mar 27, 2010 21:19

timbervolf pisze:ze od alternatora urwał sie ten drobny kabelek wiec go podłaczyłem i odpaliłem , ale zaczeła mi swiecic kontrolka akumulatora, ma ktos jakis pomysł jaka jest przyczyna co to moze byc?
to jest kabelek wzbudzenia. Poza tym mogły ci się skończyć szczotki w alternatorze.

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”