Golf mk 3 silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf mk 3 silnik
Witam!!!Mam pewien problem z moim VW.Otóż po zagrazaniu samochodu do 90 stopni,spadają mu obroty na luzie do 400...Gdy jest zimny ten problem nie występuje,ostatnio wymieniłem silnczek krokowy ale problem się powtarza.Mam motor 1.6 benzyna-lpg.Proszę o pomoc
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Czujnik temp. płynu nie dawkuje na tyle paliwa żeby na ciepłym silniku obroty tak spadały.
Na zimnym silniku i owszem mogły by spadać i nawet auto gasnąć, ale na ciepłym to chyba mogły by się podnieść tylko, bo przy 90st.C czujnik nie daje info żeby podać dodatkowe paliwo bo już silnik potrafi się ładnie utrzymać.
Jak by czujnik temp. był walnięty, to mógłby podawać że silnik ma powiedzmy te 50st.C, ale to dało by dodatkowe paliwo i obroty by wzrosły.
A jak silnik ma 90st.C i czujnik podaje 110st.C czy 120st.C to w dawce paliwa już nie zmieni.
Na zimnym silniku i owszem mogły by spadać i nawet auto gasnąć, ale na ciepłym to chyba mogły by się podnieść tylko, bo przy 90st.C czujnik nie daje info żeby podać dodatkowe paliwo bo już silnik potrafi się ładnie utrzymać.
Jak by czujnik temp. był walnięty, to mógłby podawać że silnik ma powiedzmy te 50st.C, ale to dało by dodatkowe paliwo i obroty by wzrosły.
A jak silnik ma 90st.C i czujnik podaje 110st.C czy 120st.C to w dawce paliwa już nie zmieni.
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 09:35 przez Gawior, łącznie zmieniany 1 raz.