Przedni wachacz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przedni wachacz
Witam Panowie w przednim wachaczu mam wybitą tylną dużą tulejkę metalowogómową
na rysunku opisane jako REAR BUSHING,moje pytanie ,jak i jakim sposobem można to diabelstwo osadzić w swoim miejscu,za wszelkie porady serdeczne podziękowanie ,i jeszcze jedno pokażę wam o ile uda się mi zdobyć aparacik jak mechanik pięknie zrobił zamocowanie nakrętki do tego wachacza przeraża mnie podejście ludzi do tak ważnego zagadnienia
Pozdrawiam.
na rysunku opisane jako REAR BUSHING,moje pytanie ,jak i jakim sposobem można to diabelstwo osadzić w swoim miejscu,za wszelkie porady serdeczne podziękowanie ,i jeszcze jedno pokażę wam o ile uda się mi zdobyć aparacik jak mechanik pięknie zrobił zamocowanie nakrętki do tego wachacza przeraża mnie podejście ludzi do tak ważnego zagadnienia
Pozdrawiam.
żeby ją wybić, wyjąć z miejsca, najlepszy jest palnik, grzejesz ją, wypalasz, pukasz mlotkiem i po temacieczarek236 pisze:,jak i jakim sposobem można to diabelstwo osadzić w swoim miejscu
żeby włożyć ją na miejsce najlepsza jest prasa hydrauliczna, znajdź kogoś kto ma takie coś, ewentualnie mocuj się z imadłem, młotkiem itp.
mhm, kojarzę, w sumie dawno nie robiłem nic przy golfie od dołu to się zapomniałoczarek236 pisze:To nie jest śruba,lecz nakrętka,która znajduje się wewnątrz tunella podwozia.
pewnie najlepszym wyjściem będzie złożyć to na mocny klej, i jeszcze profilaktycznie cyknąć spawarką żeby się nie urwało
ewentulanie naciąć podłoge od góry w miejscu śruby, usunąć ją i zamontować kolejną sprawną, ale tego patentu nie jestem pewien
to masz takie sposoby home made, a jesli chcesz mieć ok to może ja rozwiercić delikatnie i przegwintować na większy rozmiar
nie ma problemu polecam się nna przyszłośćczarek236 pisze:Dzięki za podpowiedż,muszę koniecznie zrobić zdjęcie jak mechanik to zrobiłszok ,dosłownie szok.
Naspawał,jakieś badziewa,nie wiadomo po co komu,otworzyłem ten kanał bo był zaspawany ,wsadził tam przedziwną nakrętke ,śruba za średnica nic dziwnego że to biegało po wszystkich stronach.
Pozdrawiam
a i napisz czy pomogły w czymś moje podpowiedzi