Biegi wchodzą na "dwa"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Biegi wchodzą na "dwa"
Witam mam w moim mK4 1.6 AKL taki problem otóż biegi czasami wchodzą mi na "dwa " tzn raz niechce to wciskam sprzęgło i wchodzi. Dodam że to trwa tak około roku olej wymieniałem w lipcu. Jak jest wyłączony silnik tzn na sucho jak zmieniam to jest ok gorzej jest jak odpale auto a kiedy jest rzogrzany to torche jescze gorzej.... nie jeest to na tyle powazne chyba żeby utrudniało jazdę tylko denerwujące tak z lekka. Sprzęgło łapie dobrze nieślizga się ma autko kopa. robiłem też ten ostry test skrzyni ( ruszanie na trzecim biegu ) auto tak jak powinno zgasło. Smarowałem dzisiaj przekładnie pod maską.... I ten problem niewystępuje zawsze zależy od dynamiki jazdy itp. Powiedzcie mi w czym może leżeć tutaj problem????? może pod mieszkiem mało smaru jest ????
Temat rzeka ... wystarczy w Googlu albo tu na forum wpisać ... Ciężko wchodzą biegi golf IV ... itp i masz masę tematów z tym związanych...
U mnie pomogło dowalenie smaru na cały mechanizm pod mieszkiem bo panowała tam susza...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +regulacja temat do MK3 ... ale też możesz poczytać od czego się zabrać..
U mnie pomogło dowalenie smaru na cały mechanizm pod mieszkiem bo panowała tam susza...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +regulacja temat do MK3 ... ale też możesz poczytać od czego się zabrać..
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Użytkownik
a co mam w podpisiewiewioreqezg pisze:Aha aha masz też czwórke???? czym tam posmarować pod tym mieszkiem??? bo widziałem że jakiś biały smar tam jest.... Hmm ciekawe jak w mK 4 reguluje się ten wybierak...
[ Dodano: 22 Mar 2010 22:33 ]
Czym naj lepiej smarowac kulę pod mieszkiem???

-
- Użytkownik
Żadnych grafitowych - bo wycierają plastikowe elementy i dopiero będzie BUBA .... heheh ... masłem też nie smaruj jak ktoś kiedyś pisał na forumwiewioreqezg pisze:A czym innym posmarować????
[ Dodano: 23 Mar 2010 07:04 ]
Może byc smar grafitowy??