Prawidłowe zmontowanie kolumny zawieszenia.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- matti_vw
- Użytkownik
- Kontakt:
Prawidłowe zmontowanie kolumny zawieszenia.
Mam pytanie. Mam w golfie zawieszenie gwintowane z nowym górnym mocowaniem amortyzatora, czyli z tym po 95r. (łożysko i poduszka osobno). Sam to składałem i wszystko było ok, ale od pewnego czasu coś stuka w górnej części kolumny (dziwne że tak szybko bo zmieniałem wszystko jakieś 4 miesiące temu). Zgaduję, że to łożysko. Więc zerknąłem sobie do ETKI a tam widzę, że coś jest nie tak z kolejnością montażu górnego mocowania. I teraz nie wiem czy w ETCE jest błąd??
Chodzi o elementy 25 i 28 z rysunku. Na rysunku jest w kolejności najpierw nakrętka a potem poduszka, a powinno być chyba na odwrót?
Chodzi o elementy 25 i 28 z rysunku. Na rysunku jest w kolejności najpierw nakrętka a potem poduszka, a powinno być chyba na odwrót?
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 00:17 przez matti_vw, łącznie zmieniany 1 raz.
moze ci sie poluzowala nakretka lub wlasnie lozysko
dobrze jest w ETCE i ty tez masz dobrze bo ciasno ale nakretka przechodzie przez poduszke
dobrze jest w ETCE i ty tez masz dobrze bo ciasno ale nakretka przechodzie przez poduszke
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
i sie da..matti_vw pisze:Gdyby tak się działo to by się dało zdjąć poduszkę bez odkręcania tej nakrętki.
nakretka nei dokreca podsuzki tylko lozysko
- matti_vw
- Użytkownik
- Kontakt:
Wiesz co może i racja, bo nigdy nie widziałem tego mocowania (po lifcie) oryginalnie zmontowanego. Jak ja to montowałem u siebie poszedłem do sklepu i powiedziałem co che i dostałem komplet z taka nakrętką jak na rysunku. Sam rysowałem, mam nadzieje że wiadomo o co chodzi, trochę proporcje zachwiane.
żółty - poduszka
czerwony - łożysko
zielony - ta nakrętka
I ta nakrętka ma taki kołnierz który jednocześnie dokręca i poduszkę i amortyzator. Przynajmniej tak to wygląda u mnie. Czyżby to nie tak miało wyglądać?
żółty - poduszka
czerwony - łożysko
zielony - ta nakrętka
I ta nakrętka ma taki kołnierz który jednocześnie dokręca i poduszkę i amortyzator. Przynajmniej tak to wygląda u mnie. Czyżby to nie tak miało wyglądać?
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 23:25 przez matti_vw, łącznie zmieniany 1 raz.
tak zgadza sie
ale ten element poduszki ktory kolnierz dotyka jest taki cniekniutki - koncowka odlewu i spokojnie mozna poduszke przez nakretke przelozyc no moze uzywajac troszke sily ale ja przkaldalem
wg mnie tez powinni to rozrysowac w ten sposob ze pierw poduszke a pozniej nakretke no ale...
ale ten element poduszki ktory kolnierz dotyka jest taki cniekniutki - koncowka odlewu i spokojnie mozna poduszke przez nakretke przelozyc no moze uzywajac troszke sily ale ja przkaldalem
wg mnie tez powinni to rozrysowac w ten sposob ze pierw poduszke a pozniej nakretke no ale...
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 23:34 przez MAPET, łącznie zmieniany 1 raz.