Jak zabezpieczone są oryginalnie nadkola?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

henio8
Użytkownik
Użytkownik

Jak zabezpieczone są oryginalnie nadkola?

Post autor: henio8 » pn mar 22, 2010 14:13

W nadkolach mam plastikowe osłony, które jednak nie pokrywają całego nadkola, reszta nadkola jest zabezpieczona barankiem pomalowanym na kolor nadwozia, a na tym baranku są jakby resztki zabezpieczenia czarnego. I teraz nie wiem czy to jest nawet zabezpieczenie, a może to tylko może jakieś paprochy z asfaltu czy opon? Jak zabezpieczone są oryginalnie nadkola w Mk3? Czy tylko barankiem pomalowanym na kolor lakieru- czyli tak jak progi, czy na to czymś jeszcze? A może poprzedni właściciel sam sobie u mnie czymś napryskał w nadkola stąd te pozostałości?
Ostatnio zmieniony pn mar 22, 2010 14:16 przez henio8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » pn mar 22, 2010 17:42

henio8 pisze:barankiem pomalowanym na kolor lakieru- czyli tak jak progi, czy na to czymś jeszcze? A może poprzedni właściciel sam sobie u mnie czymś napryskał w nadkola stąd te pozostałości?
W nadkolach nie jest żadnym czarnym! posmarowane!!. Ja wymieniałem plastikowe nadkole! i tak jak twierdzisz jest baranek na łączeniach i prysnięte kolorem!!. Ja to posmarowałem środkiem zabezpieczającym i dopiero wsadziłem nowe nadkole

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”