[Golf MK3] Brak mocy, mała prędkosc max...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Golf MK3] Brak mocy, mała prędkosc max...
Mam nadzieje że znajde tutaj pomoc Ogolnie problem polega na zbyt małej prędkości max. Przy wrzuceniu 5 przy prędkości 120km/h silnik zaczyna mulic a prędkoś drastycznie spada (brak mocy na bardziej zaawansowaną prędkośc ;-p)Samochud posiada silnik 1,6 55Kw(75KM)Przed jakimiś dwoma miechami predkośc max. wynosila 175 km/h .
Przy aucie były wymienione świece, kable,Filtry, katalizator wycięty, końcowy wymieniony na sportowy, pozostal tylko tlumik środkowy org.
Przy aucie były wymienione świece, kable,Filtry, katalizator wycięty, końcowy wymieniony na sportowy, pozostal tylko tlumik środkowy org.
agrala Ciśnienie wynosi kolejno
1- 12
2- 11,5
3- 11,5
4- 11
Auto na luzie nie zwalnia gwałtownie podniosłem auto i kolejno sprawdzałem czy kolo sie cieżko kręci," wszystkie kręcą sie lekko "
ricky08 prędkośĆ max. zależy również od rozmiaru, wysokości opon, oraz skrzyni biegow nie każda "ma takie samo przelożenie"
1- 12
2- 11,5
3- 11,5
4- 11
Auto na luzie nie zwalnia gwałtownie podniosłem auto i kolejno sprawdzałem czy kolo sie cieżko kręci," wszystkie kręcą sie lekko "
ricky08 prędkośĆ max. zależy również od rozmiaru, wysokości opon, oraz skrzyni biegow nie każda "ma takie samo przelożenie"
- Paweł Marek
- V.I.P.
piotrxd2, czytając co było robione pierwsze pytanie jest co się stało z sondą lambda, bo zdaje się była 4 kablowa i umiejscowiona w katalizatorze? Czy się mylę?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master
- Kontakt:
proste ze ma 4 kable, ale tu na sonde nie postawie te silini inaczej reaguja na uszkodzona sonde, sprawdz sobie zaplon lepiej , lub ewentualnie niebeieski czxujnik bo moze miec przerwe/zwarcie w sobie i auto jezdzi na bardo ubogiej lub za bogatej miesznace.
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 12:30 przez spawacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawdz to co pisze spawacz bo to prawda
jezeli zaplon i czujnik ok to mozliwe ze sknociles cos z wydechem i jest przytkany - przez to slabiej jedzie
jezeli chodzi o cisnienie to jest ok
jezeli jest luzna wtyczka od sondy i nic tam nie jest podpiete to powinno byc ok
moze byc brudny filtr powietrza ale musialby byc niezle zatkany zeby tak slabo jechal
jakiej firmy wlozyles siwece i przewody?
jezeli zaplon i czujnik ok to mozliwe ze sknociles cos z wydechem i jest przytkany - przez to slabiej jedzie
jezeli chodzi o cisnienie to jest ok
jezeli jest luzna wtyczka od sondy i nic tam nie jest podpiete to powinno byc ok
moze byc brudny filtr powietrza ale musialby byc niezle zatkany zeby tak slabo jechal
jakiej firmy wlozyles siwece i przewody?
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 12:56 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
Sory że tak dlugo nie odpisywalem.
zapłon jest idealnie ustawiony sonda i kostki do niej idące wszystkie czyste ITD. jakieś inne pomysly?
zapłon jest idealnie ustawiony sonda i kostki do niej idące wszystkie czyste ITD. jakieś inne pomysly?
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 03:25 przez piotrxd2, łącznie zmieniany 1 raz.