Brak sygnalu w szyberdachu lampce oswietlenia kabiny i podus

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dejw87
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak sygnalu w szyberdachu lampce oswietlenia kabiny i podus

Post autor: dejw87 » ndz mar 21, 2010 17:38

Witam! Prosze o wyrozumialosc ponieważ jest to moj pierwszy temat. Mój problem polega na tym, ze jakis czas temu zaczela palic sie kontrolka z poduszki powietrznej. Odłaczylem kontrolke i po tygodniu zabralem sie za wymiane tasmy, ktora okazala sie sprawna. Teraz problem polega na tym, ze wogole sie nie zapala. w miedzy czasie doszedl jeszcze problem z szyberdachiem. Silnik sprawny, przelacznik tez ale wogole nie reaguje, wyglada na to ze, nie ma sygnalu ze stacyjki. Podobnie przedstawia sie problem z lampka. Powinna ona gasnac po przekreceniu kluczyka a gaśnie dopiero po jakims czasie. Stacyjka sprawdzona. Bardzo prosze o pomoc. Wazna kazda podpowiedz.

[ Dodano: 21 Mar 2010 17:05 ]
Bardzo prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 21, 2010 18:43

To tak jakby do dachu i do lampki nie dochodził plus po zapłonie, sprawdź najpierw wszystkie bezpieczniki. Jeśli okażą się dobre to miernikiem sprawdź czy jest ten plus po przekręceniu zapłonu (schematy na forum), jeśli jak myślę niema go to szukasz po kablach wtyczkach z tyłu skrzynki, coś nie łączy.

[ Dodano: Nie Mar 21, 2010 5:43 pm ]
Szyber powinien domykać się z kluczyka w drzwiach po przytrzymnaniu na zamkniete - sprawdź to

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dejw87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dejw87 » ndz mar 21, 2010 18:53

Dzieki! Sprawdzilem i zamyka sie z kluczyka. Jutro sciagne cala skrzynke i na spokojnie zobacze. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 21, 2010 18:57

Najpierw bezpieczniki ! :)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dejw87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dejw87 » ndz mar 21, 2010 19:12

sprawdzone. wszystkie ok

[ Dodano: 22 Mar 2010 19:52 ]
Dzisiaj wedle wskazan zajrzałem do skrzynki z bezpiecznikami. Odpiąłem ja i podociskalem wszystkie kostki z tylu( nie zauwazylem zeby jakas byla odpieta), złożylem calość do kupy i wszystko wrócilo do normy. Szyberdach dziala, poduszka reaguje no i lampka dziala jak nalezy. Dzieki wielkie za podpowiedz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”