cylinderek hamulcowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cylinderek hamulcowy
założyłem nowy cylinderek i zauważyłem ze jak sie wciska pedał hamulca to lewy tłoczek tego cylinderka wysuwa sie bardzie a prawy mniej , tak jakby w proporcji , prawy np. 8mm a lewy mniej 4mm . Czy to normalne .Myślałem ze będzie rozpierał szczeki równomiernie
bedzie jak napotka tylko lekki opórtomi-ex pisze:.Myślałem ze będzie rozpierał szczeki równomiernie
nie ma takiej potrzeby serwisowej ale skoro juz tak bardzo chceszA co w hamulcach bebenowych powinno sie smarowac smarem miedzianym
to klin(samo regulator )
zawias dolnej szczęki
nie zawszetomi-ex pisze:Czy bęben powinien lekko wejść na szczeki , kiedy to zostały założone nowe szczeki i jest nowy bęben
wszystko układa się podczas pracy hamulca
miałem taką sytuacje ze złożyłem wszystko tj , nowe szczeki , sprężyny , rozpieracz i kupiłem nowy bęben , ale bęben nie chciał wejść brakowało 2mm , wszystko przez rozpierak od ręcznego musiałem to wgłębienie co wchodzi w szczękę podpiłować te 2mm i dopiero wszedł ten bęben . Prawa szczeka nie zamykała cylinderka , była tak jakby lekko rozparta przez ten rozpieracz.
Czy to możliwe ze podczas kompletnej wymiany tylego hamulca trzeba będzie podpiłować rozpieracz od ręcznego ,jezeli jest nowy i przez niego nie da sie założyć bebna bo nadmiernie rozpiera szczeki
Czy to możliwe ze podczas kompletnej wymiany tylego hamulca trzeba będzie podpiłować rozpieracz od ręcznego ,jezeli jest nowy i przez niego nie da sie założyć bebna bo nadmiernie rozpiera szczeki
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 16:57 przez tomi-ex, łącznie zmieniany 1 raz.