Witam
koledzy jak wymienić czyjnik ABS lewe przednie koło-czujnik już mam w domu. macie jakieś fotostory albo jakieś rady ?
jestem zielony w temacie
dodam że opcja szukaj nie pomogła
Wymiana czujnika ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana czujnika ABS
Ostatnio zmieniony pt mar 19, 2010 13:11 przez Marcin607, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W sumie to jedna śrubka, wypiąc kostkę, wyjąc stary czujnik, włożyc nowy , podpiac kostkę i tyle. Czasem mimo odkręcenia czujnika nie chce wyjsc, trzeba mu troche pomóc , czyms popukasz i pójdzie, jak się złamie ,żadna strata, i tak masz nowy. Po założeniu czujnika odpal autko i zobacz czy ci kontrolka zgasła, ja wymieniałem taki sam czujnik w skodzie i dopiero po podpięciu kompa i skasowaniu błędu było OK
-
- Użytkownik
Trzeba podnieść lewą stronę do góry,podstawić podstawkę,zdjąć koło.Następnie odpiąć wtyczkę z przewodami od czujnika,odkręcić śrubę mocującą czujnik do zwrotnicy i wyciągnąć czujnik.Nie wychodzi on lekko ale trzeba go wyjąć.Ja wyjąłem go w częściach.Jak już go wyciągniesz to przeczyść trochę jego gniazdo w zwrotnicy,możesz go troszkę posmarować albo jego gniazdo,żeby miał troszkę poślizgu i montuj ten nowy.On też lekko nie wchodzi ale pomalutku wskoczy.Jak już wskoczy to przykręć go śrubą wykręconą wcześniej,podłącz wtyczkę z przewodami i gotowe.Powodzenia.
bogmaj