Witam
Zauważyłem w moim golfie dziwny przypadek z obrotami. Podczas jazdy nawet paru sekundowej na wysokich obrotach (ok.5tys lub więcej) albo przeciągnięciu do 6tyś gdy nagle wcisnę sprzęgło i zzrzuce na luz to obroty spadają do 400-500/min. Niby zadowolony jestem, że ani razu mi w tym momencie nie zgasł, ale zawsze patrze na kontrolki, bo spadek obrotów do 400 zaraz tak jakoś ogólnie czuć w aucie. Jak lekko przycisnę gaz, tak do 2tys/min to wszystko wraca do normy, ale zaczyna mnie denerwować fakt, że tak spadają do połowy prawidłowych obrotów. Czytałem dużo podobnych tematów, ale żaden z tego co znalazłem nie opisuje dokładnie tego przypadku co mam lub użytkownicy mają więcej problemów niż ja.
Dodam, że silnik krokowy wymieniony dwa lata temu w warsztacie, olej wymieniam regularnie co 9tyś km. Kable + świece BOSCH wymienione 24tys temu, filtr paliwa i powietrza 6tyś temu. Poza w/w problemem silnik chodzi jak zegarek – pali na „strzał”, nawet w najcięższe mrozy. Tylko po „szaleniu” tak jakoś spadają te obroty.
Silnk 1.6 ABU z kat, bez gazu.
Z góry dziękuję za porady i sugestie
Pozdrawiam
Obroty spadają do 400-500/min, ale tylko po "szaleniu&q
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obroty spadają do 400-500/min, ale tylko po "szaleniu&q
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 19:51 przez FidoRS, łącznie zmieniany 3 razy.
Fido R.S.
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl
Hmm kolego ja bym sprawdził jednak krokowy, 1.6 ABU jest na mono-wtrysku? Dobrze pamiętam?
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Dzięki za sugestie.
A na VAGu wyjdą takie rzeczy jak w/w potencjometr lub krowiec, że trzeba srawdzić?
A z tym potencjometrem to ustawia się go na VAGu czy gdześ jakąś śrubką czy coś?
A na VAGu wyjdą takie rzeczy jak w/w potencjometr lub krowiec, że trzeba srawdzić?
A z tym potencjometrem to ustawia się go na VAGu czy gdześ jakąś śrubką czy coś?
Fido R.S.