Alarm do MKIV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

luk99
Użytkownik
Użytkownik

Alarm do MKIV

Post autor: luk99 » czw mar 23, 2006 23:38

Mam pytanko co polecacie do MKIV z alarmow

Czytałem ze Magicar FAI 440 jest dobrym rozwiazaniem do MKIII, czy w tej cenie tez nie bedzie z nim problemow w MKIV ?

Sprzedawca na allegro ma intrukcje montazu po ang. do MKIV , czy nie sprawi wiekszego problemu montaz samodzielny ?

Aha..
1. Mam domykanie szyb org
2. Orginalny szyber
3. Orginalny centralny
itp :)

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » wt mar 28, 2006 12:04

Co do rodzaju alarmu to nichce nic sugerować bo jest ich dość dużo na rynku, ale większość jest podobnych i z podobnymi funkcjami. Cena dobrego alarmu wraz z założeniem to około 500 PLN. No chyba że jesteś w stanie założyć sam. Jednakże polecam wybrać dobrego elektryka bo w MkIV jest troche zabawy z czujnikami czasowymi i resztą elektryki. Napewno polecam sprawdzić całą elektryke po założeniu alarmu czy wszystko chodzi jak przed, lustra, szyby, wycieraczki, domykanie szyb za pomocą centralnego i szyber. Wiem z doświadczenia znajomych że czasem elektrycy potrafią wpiąć się nie tam gdzie trzeba i np. po włączeniu wycieraczek nie włączy się już alarm itp. Ja wybrałem najlepszego elektryka w moim mieście i jestem z tego zadowolony bo wszystko chula jak trzeba, mam wszystko w pilocie, centarlny, domykanie szyb itp.

[ Dodano: Czw Maj 25, 2006 15:53 ]
A zapomniałem zapytać na początek bo może masz firmowy od VW alarm nawet o tym nie wiesz???

[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”