Zakupiłem niedawno trójkę z silnikiem 1.6 101 koni.
Kręci się do 5tys, na początku było podejrzenie o kable zapłonowe, mechanik stwierdził na kompie błąd aparatu zapłonowego, zmienił go i nic się nie zmieniło, teraz planuje mi wymienić komputer... Może to w ogóle co innego? proszę o radę
Golf 3 1.6 101km kręci się do 5tys
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
StandardNatek147 pisze:teraz planuje mi wymienić komputer...

Temat szeroko był opisywany z tym że dotyczący silnika ADY i objaw jest ten sam także albo jest uszkodzony hall w aparacie albo wystarczy go odpowiednio ustawić
trzeba ustawić wał w pozycji OT czyli na zero, zdjąć kopułke i na powierzchni przylegania kopułki jest w jednym miejscu kreska która musi sie pokrywać ze środkiem palca rozdzielacza(środek palca to jest środek blaszki która podaje iskre na kopułkę) i takie ustawienie jest w miare optymalne, a jeżeli to nie pomoże to tylko hall do wymiany.
[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 19:06 ]
dziś robiłem ADY i ta sama sprawa i dopiero trzeci używany aparat ze szrotu zadziałał jak powienien, ustawione wszystko jak trzeba i śmiga elegancko
trzeba ustawić wał w pozycji OT czyli na zero, zdjąć kopułke i na powierzchni przylegania kopułki jest w jednym miejscu kreska która musi sie pokrywać ze środkiem palca rozdzielacza(środek palca to jest środek blaszki która podaje iskre na kopułkę) i takie ustawienie jest w miare optymalne, a jeżeli to nie pomoże to tylko hall do wymiany.
[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 19:06 ]
dziś robiłem ADY i ta sama sprawa i dopiero trzeci używany aparat ze szrotu zadziałał jak powienien, ustawione wszystko jak trzeba i śmiga elegancko

Pod jakim numerem na tej ulicy ma Pan ten warsztat???
I jakie są to mniej więcej koszta?
Ile trwa naprawa? pozdrawiam
[ Dodano: 11 Maj 2010 21:54 ]
Witam.
Znój ja od tego samego auta. W ostatnim tygodniu zapłon kompletnie mi się posypał. Auto ledwo odpalało a jak już odpaliło to przy dodawaniu gazu gasło, dopiero po kilkukrotnym odpaleniu łapało właściwie obroty, oczywiście do 5tys.
teraz 2 dni stał na warsztacie, zostały sprowadzone obydwa czujniki halla ale to nie pomogło.
Mówią że to jakaś wiązka może być uszkodzona albo coś, sterownik itp.
I jakbym chciał to kilka tys złotych cała akcja może kosztować, No przegięcie.
Nie wierze, że to aż tak poważna sprawa.
Odebrałem go dzisiaj i całe popołudnie odpalał normalnie dopiero wieczorem nie wiem no (deszcz pokropił) i znów był problem z odpaleniem i wchodzeniem na obroty, bo kolejnym odpaleniu załapał. Proszę o radę. pozdrawiam
I jakie są to mniej więcej koszta?
Ile trwa naprawa? pozdrawiam
[ Dodano: 11 Maj 2010 21:54 ]
Witam.
Znój ja od tego samego auta. W ostatnim tygodniu zapłon kompletnie mi się posypał. Auto ledwo odpalało a jak już odpaliło to przy dodawaniu gazu gasło, dopiero po kilkukrotnym odpaleniu łapało właściwie obroty, oczywiście do 5tys.
teraz 2 dni stał na warsztacie, zostały sprowadzone obydwa czujniki halla ale to nie pomogło.
Mówią że to jakaś wiązka może być uszkodzona albo coś, sterownik itp.
I jakbym chciał to kilka tys złotych cała akcja może kosztować, No przegięcie.
Nie wierze, że to aż tak poważna sprawa.
Odebrałem go dzisiaj i całe popołudnie odpalał normalnie dopiero wieczorem nie wiem no (deszcz pokropił) i znów był problem z odpaleniem i wchodzeniem na obroty, bo kolejnym odpaleniu załapał. Proszę o radę. pozdrawiam