rozładowuje co jakiś czas aku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozładowuje co jakiś czas aku
witam borykam się z problemem juz chyba od ponad 2miesięcy:/ tak gdzieś raz na 2 tyg rozładowuje mi aku. Podpiąłem miernik i wyszło mi 0,5A czyli o wiele za duzo (czy mam podpięty alarm czy go wypne i tak mam tyle samo) jak równiez moge zamykac kluczykiem lub pilotem dodam tylko ze alarm jest dołożony. Zauważyłem również że jeżeli zamknę auto czy z pilota czy z kluczyka jest to samo dioda mi nie mruga tzn 1/1000 razy może się włączy, ale jeżeli bym np odpiął + czy - z aku na dosłownie moment (czyt. sciągnąć i założyć spowrotem) to napięcie na aku jest 0,03A czyli w normie i mruga dioda w drzwiach. Macie może jakieś pomysły dlaczego tak jest co jest nie tak. Dodam również ze jeżeli zamknę auto z pilota i mi się rozładuje aku to za żadne skarby auto nie idzie otworzyć bo zamek jest jakby zaryglowany:( znalazłem sposób jak otworzyć auto ale jeżeli stało by mi się to gdzieś w trasie albo gdzies pod sklepem to jestem umoczony bo nie otworze póki nie dostarczę mu prądu:(
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 21:32 przez kamilo22, łącznie zmieniany 1 raz.