Spryskiwacze reflektorów golf 3 problemy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szumnyvw
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Spryskiwacze reflektorów golf 3 problemy

Post autor: szumnyvw » ndz mar 14, 2010 14:28

Witam
Mam pytanie bo własnie bede montowac spryskiwacze do mojego golfa 3 . Czytałem na innym forum ze bedzie mi potrzebne.
1 . Spryskiwacze od BMW E39
2. Pompka Wysokociśnieniowa
3. Weżyk 3 m opaski
4. Zbiornik spryskiwaczy z wersji 7l 2 pompki posiada oddzielnie na szybe i reflektory.
5. Trójnik
I własnie mam pytanie odnosnie trójnika czy jego zadanie jednoczesnie działa jak zaworek zwrotny ? czy to wogole inna sprawa ? Bo wiem ze Zaworek zwrotny ma na zasadzie ze płyn z węzyków nie spływa z powrotem do zbiorniczka.
Musiał bym zamontowac trójnik i zaworek zwrotny ? czy niema takiej potrzeby ? wystarczy tylko trójnik ? No i gdzie jego zamontowac jak najbliżej spryskiwaczy reflektorów bo niemam pojecia nie mogłem nigdzie znaleść tego .
6. włącznik podgrzewania szyb do niego własnie chciałbym podłonczyc pompke wysokociśnieniową ale jak ? tak na chłopski rozum wytłumaczcie mi bo nie jestem elektrykiem i bedzie mi tak najłatwiej zrozumieć
PozdraVwam :grin:

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » ndz mar 14, 2010 17:20

a na wężykach do spryskiwaczy szyb masz zaworki takie? raczej nie więc myśle że nie potrzeba :)

a co do włącznika,możr zrób tak że jak masz włączone światła to możesz spryskać lampy a jak wyłączone to tylko szyby.

Awatar użytkownika
szumnyvw
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szumnyvw » pn mar 15, 2010 00:47

[quote="matisim"]a na wężykach do spryskiwaczy szyb masz zaworki takie? raczej nie więc myśle że nie potrzeba :)

Mylisz sie kolego zbiorniczek od spryskiwaczy jest wyżej jak spryskiwacze i wg praw fizyki gdy włącze spryskiwacze bedzie leciec z nich płyn ;/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”