Silniczek krokowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silniczek krokowy
Musze wymienić silniczek krokowy o nr 0 132 008 601.
Silnik 1,6 ABU, 1993.
Czy ktoś mógłby mi polecić. jakieś dobre zamienniki, najlepiej z Allegro ?
Przy okazji pytanie.
Wolne obroty ustawiają się na 900 ale po silniejszym wciśnięciu gazu (np zryw przy wyprzedzaniu) spadają do 200 i żeby wróciły na 900 trzeba wyłączyć i włączyć silnik.
Czy to na pewno silnik krokowy czy może być coś innego ?
Dziękuje z góry.
Silnik 1,6 ABU, 1993.
Czy ktoś mógłby mi polecić. jakieś dobre zamienniki, najlepiej z Allegro ?
Przy okazji pytanie.
Wolne obroty ustawiają się na 900 ale po silniejszym wciśnięciu gazu (np zryw przy wyprzedzaniu) spadają do 200 i żeby wróciły na 900 trzeba wyłączyć i włączyć silnik.
Czy to na pewno silnik krokowy czy może być coś innego ?
Dziękuje z góry.
witam
podepnę się do tematu i dodam ze mam golfa III 1.4 ABD
a sprawa wygląda tak że puszczajac pedał gazu (jest na luzie) obroty nie spadaja do normalnej wartości czyli ok 900obr/min. zatrzymują sie na 2500 i tak zostają albo spadają strasznie wolno. Co może być tego przyczyną?
przeglądam różne tematy ale nie znalazłem podobnej sytuacji. dodam że na wolnych obrotach chodzi normalnie i nie mam problemu z odpalaniem.
proszę o pomoc
pozdrawiam
Łukasz
podepnę się do tematu i dodam ze mam golfa III 1.4 ABD
a sprawa wygląda tak że puszczajac pedał gazu (jest na luzie) obroty nie spadaja do normalnej wartości czyli ok 900obr/min. zatrzymują sie na 2500 i tak zostają albo spadają strasznie wolno. Co może być tego przyczyną?
przeglądam różne tematy ale nie znalazłem podobnej sytuacji. dodam że na wolnych obrotach chodzi normalnie i nie mam problemu z odpalaniem.
proszę o pomoc
pozdrawiam
Łukasz