Przede wszystkim chciałem się przywitać wszystkich użytkowników forum. Jest mi niezmiernie miło gościć na forum tak zacnego auta jakim jest VW GOLF.
OK do rzeczy:)
Szwagier posiada Golfa 2 z silnikiem benzynowym 1.6 i jest zmuszony kupić gaźnik. Wyczytałem, że jest kilka typów gaźników do tego silnika. Jak można stwierdzić jaki to jest konkretnie model silnika i jaki gaźnik tam podejdzie?? Czy gaźniki mają jakieś charakterystyczne różnice między sobą?? Jeżeli nie doszlibyśy do tego jaki to gaźnik to czy jesteście w stanie na podstawie zdjęć podpowiedzieć jaki to model?/
Z góry dziękuje
Pozdrawiam serdecznie.
Gaźnik - jaki kupić??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Daj fotki. Gaźniki to na ogół Pierburg 2E2 o raz 2EE, inne są rzadkie. Oba awaryjne, ale pierwszy jest bez elektroniki przez to łatwoejszy w naprawie i regulacji. Zastąpić je można np gaźnikiem Weber. Szczegóły poda wyszukiwarka, jest o tym masa tematów. Fotki możesz dać, ale jak wpiszesz nazwy Pierburgów w Google to sam dostaniesz fotki i porównasz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- czarnyjakmurzyn
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zastanawiam się właśnie nad zmianą swojego Pierburga na inny u tego człowieka: www.gaznik.pl
Z tego co słyszałem zamienia te nieszczęsne Pierburgi na Webery.
Nie wiem tylko czy warto zaryzykować...
Z tego co słyszałem zamienia te nieszczęsne Pierburgi na Webery.
Nie wiem tylko czy warto zaryzykować...

Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 21:05 przez czarnyjakmurzyn, łącznie zmieniany 1 raz.