Spyskiwacze reflektorow / xenon ori

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
xxxPALUCHxxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Spyskiwacze reflektorow / xenon ori

Post autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:14

witam
czy spryskiwacze reflektorow xenon dzialaja tylko przy wlaczonych swiatlach xenonowych?
ostatnio zauwazylem ze przy wlaczonych swiatlach postojowych i przy wylaczonych swiatlach
dziala jedynie spryskiwanie szyby przedniej..dopiero gdy wlacze xenon wtedy dziala rowniez spryskiwacz reflektorow..czy tak ma byc? :)

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » sob mar 13, 2010 12:19

tak ma byc , ja slyszalem ze przy xenonie musi byc sprysk , inaczej sie na przegladzie moga doczepic i niebiescy .

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » sob mar 13, 2010 12:21

tak przy włączonych światłach spryski działają. A co xenonów to trzeba mieć spryskiwacze i samopoziomowanie... inaczej jak gliny cię zgarną i zauważą leci dowodzik.

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » sob mar 13, 2010 12:24

poolak2006 pisze:A co xenonów to trzeba mieć spryskiwacze i samopoziomowanie... inaczej jak gliny cię zgarną i zauważą leci dowodzik.

to jedndak dobrze slyszalem :bajer:

Awatar użytkownika
xxxPALUCHxxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:30

xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)
tylko wlasnie zastanowilo mnie to, ze sprysk dziala tylko przy wlaczonym xenonie,a przy wylaczonych swiatlach i przy swiatlach postojowych juz nie :)

______LET's GOLF______
Obrazek

MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » sob mar 13, 2010 12:32

Paluch_wroc pisze:xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)
tylko wlasnie zastanowilo mnie to, ze sprysk dziala tylko przy wlaczonym xenonie,a przy wylaczonych swiatlach i przy swiatlach postojowych juz nie :)
To chyba logiczne czemu ma spryskiwać skoro światła są wyłączone -> więc nic ci nie daje że będą czyściejsze :bajer:
A i spryski też nie działają jak jest mało płynu. Wtedy wszystko idzie na szybę.

Awatar użytkownika
xxxPALUCHxxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:39

poolak2006 pisze:Paluch_wroc napisał/a:
xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)

To chyba logiczne czemu ma spryskiwać skoro światła są wyłączone -> więc nic ci nie daje że będą czyściejsze :bajer:
A i spryski też nie działają jak jest mało płynu. Wtedy wszystko idzie na szybę.
w sumie masz racje..bo plynu do spryskiwaczy w zimie zuzylem pokazne ilosci :)
zaczalem sie nad tym zastanawiac gdy stanalem ostatnio na czerwonym swietle a po przeciwnej stronie skrzyzowania stanał podobny MK IV..nagle patrze..kierowca wylacza xenon..i spryskuje szyby..i tak kilka razy..mysle sobie co jest grane :D

ale teraz moje watpliwosci juz chyba zostaly rozwiane:)

______LET's GOLF______
Obrazek

Awatar użytkownika
Progresywny
Lubie to!
Lubie to!

Post autor: Progresywny » sob mar 13, 2010 15:32

Paluch_wroc pisze:w sumie masz racje..bo plynu do spryskiwaczy w zimie zuzylem pokazne ilosci :)
zaczalem sie nad tym zastanawiac gdy stanalem ostatnio na czerwonym swietle a po przeciwnej stronie skrzyzowania stanał podobny MK IV..nagle patrze..kierowca wylacza xenon..i spryskuje szyby..i tak kilka razy..mysle sobie co jest grane :D
hehe, robie tak samo^^ ponieważ dosyc sporo tego płynu leci na te swiatełka :)

A co do tego, co pytales wczesniej... to tak ma byc. Wiec mozesz byc spokojny.
Ja znów mam spryski lecz xenon'ków brak :(

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » sob mar 13, 2010 16:32

O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/

Awatar użytkownika
xxxPALUCHxxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 16:48

Shmatan pisze:O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/
zgadza sie..ale jesli wylacze swiatla wtedy mozliwe jest spryskiwanie jedynie przedniej szyby..spryski reflektorow nie dzialaja wtedy wogole;)

sprawdzilem to przed chwila:D

______LET's GOLF______
Obrazek

Awatar użytkownika
Progresywny
Lubie to!
Lubie to!

Post autor: Progresywny » sob mar 13, 2010 17:19

Shmatan pisze:O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/
Seryjkami to cięzko;p bawiłem sie juz tym i nie opanuje. I bez sensu, po co "pszytkac"... jak każdy chce aby szyba dobrze została umyta:)
Wiadomo,że jak przytrzymasz- masz lepsze cisnienie
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 17:34 przez Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”