Bora Sedan- klapa bagażnika cięzko sie podnosi...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bora Sedan- klapa bagażnika cięzko sie podnosi...
Witam, nie wiem czy to jest tak oryginalnie ( zeby np. nie opadala) czy musze cos poluzowac, bo chcac podniesc klape bagażnika trzeba uzyc troche sily, dla mnie to nie jest zbytni problem, ale np. dziewczyny spory.
Mogł by ktos podpowiedziec co mam nie wiem: popuscic nasmarowac, zeby klapa lekko sie podnosila czy opuszczała. dziex
Mogł by ktos podpowiedziec co mam nie wiem: popuscic nasmarowac, zeby klapa lekko sie podnosila czy opuszczała. dziex
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tak dokładnie o tobambi001 pisze:szczeze nie wiem co to sa sprezyny gazowe ( chyba ce chodzi i o teleskopy czy jakos tak).. i nic sie nie przycina tylko ciezko idzie
Powinno iść lekko bez oporu- za podniesienie klapy są odpowiedzialne sprężyny gazowe- one mają pokonać opór jaki stawia klapa(a dokładniej jej ciężar). Jeśli zawiasy się nie przycinają i chodzą lekko ( możesz to sprawdzić odłączając siłowniki od klapy) to pozostaje wymiana sprężyn gazowych- one też z czasem się zużywają - zacierają i przestają spełniać swoje zadanie.
a wiec wyjolemsprezyny i odbijac odbijaja, i to zeby je wcisnac( czylizamknac klape) trzeba napawde silno sicnac, a odbijaja momentalnie, zawiasy chodza bez silowniczkow lekko, ale klapa sie samanie otworzy trzeba jej pomoc, po posmarowaniu chodzi to lepiej, ale moglo by zdecydowanie lżej sie otwierac
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co nie znaczy że nie są na tyle zużyte żeby był problem z otwieraniem...najlepiej na podmiankę od kogoś wziąć i zobaczyć...ja stawiam że siłowniki nie wyrabiają już.bambi001 pisze:wyjolemsprezyny i odbijac odbijaja, i to zeby je wcisnac( czylizamknac klape) trzeba napawde silno sicnac, a odbijaja momentalnie,
mi tez sie wydaje ze nie wyrabiaja, bajka mmoze kiedys je wymienie bo po smarowaniu nie jest tak zle, a to ze sie same nie otwieraja to nie az taki problem zeby dawac 60 zl lub wiecej( bo takie sa najtansze na allegro) na wymiane, gorzej jakby sama opadala, to juz jest problemQto pisze:co nie znaczy że nie są na tyle zużyte żeby był problem z otwieraniem...najlepiej na podmiankę od kogoś wziąć i zobaczyć...ja stawiam że siłowniki nie wyrabiają już.bambi001 pisze:wyjolemsprezyny i odbijac odbijaja, i to zeby je wcisnac( czylizamknac klape) trzeba napawde silno sicnac, a odbijaja momentalnie,
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 13:53 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.