Podświetlenie tablicy rejestracyjnej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie tablicy rejestracyjnej
Witam
Po wymianie żarówek od podświetlenia tablicy nie świecą.Przeczytałem na forum ,że może przyczyną są przewody w łączniku klapy i nadwozia ale u mnie wycieraczka i ogrzewanie działa a żarówki a własciwie jedna świeciły do dnia dzisiejszego i nie mam pojęcia co jest grane .O elektryce nie mam zielonego pojęcia więc może ktoś na chłopski rozum coś mi podpowie .Z góry dziękuje i czekam bo mandatów nie mam zamiaru płacić.
Pozdrawiam
Po wymianie żarówek od podświetlenia tablicy nie świecą.Przeczytałem na forum ,że może przyczyną są przewody w łączniku klapy i nadwozia ale u mnie wycieraczka i ogrzewanie działa a żarówki a własciwie jedna świeciły do dnia dzisiejszego i nie mam pojęcia co jest grane .O elektryce nie mam zielonego pojęcia więc może ktoś na chłopski rozum coś mi podpowie .Z góry dziękuje i czekam bo mandatów nie mam zamiaru płacić.
Pozdrawiam
Golf II 1.6 89r
Też o tym pomyślałem ale chyba nie ma bezpiecznika od samego podświetlenia ?bongo pisze:Jak świeciły to nie ma bata...Rozkręć jeszcze raz,wyczyść styki,możesz delikatnie podgiąć żeby kontakt z żarówką był dobry i powinno chulać.Jak będziesz tam grzebał to oczywiście przy zgaszonym świetle bo zwarcie zrobisz.A może zrobiłeś i bezpiecznik poszedł?
Styki wyczyściłem i wd 40 dałem i nic !
[ Dodano: Nie Mar 26, 2006 23:57 ]
.KamilW pisze:Jesli swiecily a nie swieca to pewnie wina stykow... oczysc, psiknij WD 40 i powinno dzialac... czesta przypadloscia jest tez brak masy... sam tak mialem... podlaczylem wtedy brazowe kable od zarowek do brazowego od silniczka wycieraczki i swieca jak ta lala... pozdrawiam
Jeżeli nie zjarałem bezpiecznika jak pisał bongo to sprawdze tak jak Ty mówisz.
na razie dzięki
Golf II 1.6 89r
No tak sytuacja nie ulegla zmianie jak nie świeciły tak nie świecą .Bezpiecznik jest ok styki też żarówki nowe i nic. Może wiesz jak sprawdzić czy w ogóle do styków dochodzi prąd?Może w tym tkwi problem,że na końcówkach wchodzących do lampek nie ma prądu !Pozdrawiam
quote="bongo"]Schowek na rękawiczki i światła przeciwmgłowe[/quote]
quote="bongo"]Schowek na rękawiczki i światła przeciwmgłowe[/quote]
Golf II 1.6 89r
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Absol1, Może być tak, że ci się tylko kabelek od podświetlenia gdzieś przerwał. Mój kuzyn też tak ma. Działa wszystko oprócz podświetlenia tabli. Załatw sobie żaróweczkę w obrawce samochodową dwa kabelki zdejmij ten plasticzek z klapy od wewnątrz i zobacz, czy wogóle masz prąd na kablach, które dochodzą do podświetlania.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam... mialem tak samo i okazalo sie ze zlacze masowe w klapie (tam gdzie sie rozdzielaja przewody masowe) sie rozsypalo... jesli dziala wycieraczka to ma 100 % to jest to bo jakby strzelila glowna masa to wycieraczki tez by nie bylo... zdejmij ten plastik w kalpie od wewnetrznej strony i poogladaj kable masowe... pociag za nie lekko... u mnie powyskakiwaly bez oporu...
I tak jest właśnie to może być to .Tylko o jakich kablach mówisz ?To złacze jest za osłoną slupka z tyłu ? czy w klapie ?
KamilW pisze:Witam... mialem tak samo i okazalo sie ze zlacze masowe w klapie (tam gdzie sie rozdzielaja przewody masowe) sie rozsypalo... jesli dziala wycieraczka to ma 100 % to jest to bo jakby strzelila glowna masa to wycieraczki tez by nie bylo... zdejmij ten plastik w kalpie od wewnetrznej strony i poogladaj kable masowe... pociag za nie lekko... u mnie powyskakiwaly bez oporu...
Golf II 1.6 89r