MKII brak mocy na biegach 4-5
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MKII brak mocy na biegach 4-5
jak w temacie. moja padlina nie masiły jechać na biegu 4 i 5tym. 1-2-3 idzie nieźle na pozostałych dwóch auto nei żyje. na benzynie 160 i koniec marzeń że będzie więcej (rozpędzam na 4-ce bo na 5-te to i tego by niy było) na LPG nie sprawdzałem ale jest jeszcze gorzej 140-150 i koniec. co może być przyczyną? silnik to 1.8 gaźnik pierburg 2E po regeneracji i regulacji silnik ma 300tys przebiegu ale jest w stanie bardzo dobrym zerowe spalanie oleju. co jest powodem? ojciec miał kiedyś golfa II 1.3 na pełnym wtrysku i 170 z niego wydusił a 1.8 nie chce więcej niż 160? co się z nim dzieje? ma ktoś pomysł? dodam tylko że hamulce nie trzymają kotwicy z bagażnika też nikt nie wyrzuca....
Powodem moze byc wlasnie mikser gazu ktory robi za zwężkę w dolocie lub sam gaznik
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
a od 1 do 3 kreci sie dobrze nawet na wysokich obrotach tak ??
poza tym ja w cabrio mialem 1.8 silnik 2h na pelnym wtrysku i tez leciał 160 a mial 98km...
a jaka skrzynie masz (oznaczenie) ??
wcześniej Ci więcej leciał ??
poza tym ja w cabrio mialem 1.8 silnik 2h na pelnym wtrysku i tez leciał 160 a mial 98km...
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 11:00 przez SmokE88, łącznie zmieniany 1 raz.
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
SmokE88 pisze:a od 1 do 3 kreci sie dobrze nawet na wysokich obrotach tak ??
skrzynia jest strasznie długa 2-ka kończy się na 90-ciu jak go pomęcze i pokręce do 6500obr to łapie 3 cyferki wysokie obroty dla niego to 5-5,5 tys. na 3-ce 130 wrzucam 4-ke 140 i koniec balu. nie wiem ile śmigał wcześniej bo mam go krótko. (od końcówki lutego)
co do oznaczenia skrzyni to nie mam pojęcia bo się nie kładłem pod niego jeszcze
dodam jeszcze że rozrząd już ustawiłem (był rabnięty o 1 ząbek)
wymieniałem też przyspieszacz zapłonu wolne obroty są ok wkręca się też tak jak powinien tylko nie jedzie na wyższych biegach
[ Dodano: 16 Mar 2010 16:45 ]
ma ktoś pomysł?
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 11:16 przez godles, łącznie zmieniany 1 raz.