Balans hamulców VW Bora 1.9 TDI ( 2000 rok )
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Balans hamulców VW Bora 1.9 TDI ( 2000 rok )
WItam serdecznie.
Jest to moj pierwszy post zatem prosze o wyrozumialosc i wsparcie.
Probowalem przeszukiwac internet w sprawie ktora troszeczke mnie nurtuje i nieststy nic nie znalazlem. Problem tkwi w...... moze od poczatku.
Dzis bylem na przegladzie z moim autem i ..... autko przeszlo bez wiekszych problemow jednakze Pan poinformowal mnie o zlym balansie hamulcow przednich tzn roznica wynosi 24 %.
Sprawdzil on rowniez wszystkie tarcze oraz klocki i okazalo sie ze wszystko jest w normie.
Nie dawalo mi to spokoju i po powrocie do domu zaczolem kopac wsrod dokumentow z lat poprzednich. Okazalo sie iz w 2008 roku juz wtedy roznica wynosila 18%.
Zatem jak widac jest coraz gorzej. NIe wiem za bardzo gdzie szukac przyczyny.
Czy jest ktos kto doswiadczyl czegos podobnego?
Pozdrawiam
Slawek
Jest to moj pierwszy post zatem prosze o wyrozumialosc i wsparcie.
Probowalem przeszukiwac internet w sprawie ktora troszeczke mnie nurtuje i nieststy nic nie znalazlem. Problem tkwi w...... moze od poczatku.
Dzis bylem na przegladzie z moim autem i ..... autko przeszlo bez wiekszych problemow jednakze Pan poinformowal mnie o zlym balansie hamulcow przednich tzn roznica wynosi 24 %.
Sprawdzil on rowniez wszystkie tarcze oraz klocki i okazalo sie ze wszystko jest w normie.
Nie dawalo mi to spokoju i po powrocie do domu zaczolem kopac wsrod dokumentow z lat poprzednich. Okazalo sie iz w 2008 roku juz wtedy roznica wynosila 18%.
Zatem jak widac jest coraz gorzej. NIe wiem za bardzo gdzie szukac przyczyny.
Czy jest ktos kto doswiadczyl czegos podobnego?
Pozdrawiam
Slawek
- FURMAN TDI
- Użytkownik
tak jak mowi kolega zalecana wymiana co 2 lata lub 60tyś. płyn jest higroskopijny i chłonie wilgoć tak więc zbiera sie w nim woda co wiadomo ma zgubny wpływ na funkcjonowanie układu - zacznij od tegokossa1313 pisze:Niestety nic jeszcze nie robilem przy hamulcach - nie bylo takiej potrzeby - przy kazdym serwisie sprawdzam klocki i tarcze. A plynu hamulcowego nie ruszalem nigdy.