Witam! mam następujący problem: mój golf ma czasem takie kaprysy że zgaśnie podczas jazdy i nie można go odpalić. tzn. po przekręceniu kluczyka nie świecą sie kontrolki a gdy chce odpalić to rozrusznik kręci ale pompa paliwa sie nie załącza i efekt jest taki że nie można go odpalić. Gdy odczekam pare minut (jak jest dobrze to sekund) i napięcie na kontrolkach znowu jest. Nie mam pojęcia co to jest i gdzie szukać usterki. Do głowy przychodzi mi tylko jedno - TO COŚ Z ALARMEM NIE TAK. Ale nie wiem co z tym zrobić, gdzie szukać usterki? Zdarzyło mi sie tak 4 razy w ciągu 2 ostatnich tygodni.
PROSZE FORUMOWICZÓW O POMOC!!
nie chce odpalić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
No moze byc ciezko... alarm bym wyeliminowal z kregu podejrzanych on nie ma nic do kontrolek... mialem kiedys podobny problem i okazalo sie ze masa do silnika nie przewodzi... zaczalbym sprawdzanie od niej a nastepnie sprawdzilbym klemy przy akumulatorze i kabel co idzie do kabiny (6mm2 czerwony), nastepnie pod lupe idzie glowny przekaznik w kabinie i stacyjka... oczysc wszedzie powierzchnie styku i zabezpiecz wazelina techniczna... jesli to nie pomoze to pisz... bedziemy myslec dalej
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
miałem taki sam problem przyczyną był sterownik elektryk mi to zrobił ale przy okazji miałem jeszcze to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42101
jade w przyszłą niedziele do znajomego elektryka może on coś wymyśli
[ Dodano: 27 Mar 2006 20:33 ]
kurde dzisiaj znowu to samo zgasł i nie chcił odpalić. Czy to może być przekażnik odpowiedzialny za pompe paliwa i świece żarowe Nr 103 (ale dlaczego kontrolki sie nie świecą?) wymienić ten przekażnik?
[ Dodano: 28 Mar 2006 15:29 ]
+kurde dzisia stoi pod blokiem i nie odpali wogóle CO JEST GRANE? WSZYSTKIE PRZEKAŻNIKI SPRAWDZIŁEM I OK. zauważyłem że do przekaźnika 103(pompa paliwa) nie dochodzi prąd no i żadne kontrolki nie świecą ani ładowani ani olej NIC. czy to może być stacyjka walnięta???? Już normalnie sam zgłupiałem. POMÓŻCIE!!!!
[ Dodano: 27 Mar 2006 20:33 ]
kurde dzisiaj znowu to samo zgasł i nie chcił odpalić. Czy to może być przekażnik odpowiedzialny za pompe paliwa i świece żarowe Nr 103 (ale dlaczego kontrolki sie nie świecą?) wymienić ten przekażnik?
[ Dodano: 28 Mar 2006 15:29 ]
+kurde dzisia stoi pod blokiem i nie odpali wogóle CO JEST GRANE? WSZYSTKIE PRZEKAŻNIKI SPRAWDZIŁEM I OK. zauważyłem że do przekaźnika 103(pompa paliwa) nie dochodzi prąd no i żadne kontrolki nie świecą ani ładowani ani olej NIC. czy to może być stacyjka walnięta???? Już normalnie sam zgłupiałem. POMÓŻCIE!!!!