jak zrobic kierunki w wersji "amerykanśkiej"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
jak zrobic kierunki w wersji "amerykanśkiej"
jak podłączyc i co zrobic by kierunki paliły sie razem ze światłami postojowymi i mijania a migały przy włączonych kierunkach..jakies schematy czy cos podobnego można przedstwaić?
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
witam... proponuje prosta przerobke... bierzesz 2 zarowki z podwojnym zarnikiem 5/21W nizki 5W lutujesz cienki przewod i zalepiasz ja tak zeby nie stykala do blaszki w oprawce... zarowke wkladasz w oprawke.. zakrecasz klosz a przewod ktory przylutowales podpinasz do zarowki pozycyjek i po robocie... Pozdrawiam
zaraz , a gdyby tak zamiast masy do kierunku dać + od pozycyjnego, to wtedy kierunek też się bedzie świecił, jak właczysz kierunkowskaz to wtedy żarówka będzie miała + od pozycyjnej i + od włacznika kierunku czyli na chile się wyłaczy, a potem przerywacz odcina napięcie na krótką chwile i się włacza - tak podpinaja kierowcy TIRów obrysówki na naczepie u dołu.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Nie wiem czy pomysl grega dziala ale moj jest taki: (opisze dokladniej) kupujesz dwie zarowki 21/5W (takie jak byly z tylu w maluchu ... zarowka taka ma dwa styki na dole... jeden dla 21W i drugi dla 5W... do tego 5W przylutowujesz cienki drucik...staraj sie tak lutowac zeby bylo jak najbardziej plasko... nastepnie trzeba ten styk zakleic tasma zeby nie dotykal tej blaszki w kierunkowskazie... tak spreparowana zarowke wkladasz w oprawke i sprawdzasz czy kierunkowskaz swieci... drucik ktory przylutowales musisz wuprowadzic na zewnatrz kierunku i podlaczyc do przewodu idacego do zarowki pozycyjnej (nie do brazowego tylko tego drugiego) i masz kierunki po amerykansku milej zabawy... jak jeszcze czegos nie lapiesz to pisz... i ps przygotuj sobie zapasowa zarowke jakby ci sie ktoras spalila zebys mogl szybko wymienic (np przy obecnosci niebieskich)
greg, twoja pierwsz wersja ma chyba lepszy sens(tylko czy dwa plusy nie zrobia malego dymku w bezpiecznikach?) jutro sprawdzam u siebie czy dziala kiedys chcialem zrobic tak z bocznymi aby migaly na przemian z przodem i tylem i choc jestem elektronik to ciezko to zrobic bez ukladu jakiegos a mysle ze tez fajnie by bylo w prosty sposob podlaczyc boczny kierunek ktory by swiecil na przemian z reszta.