Coś piszczy przy kręceniu kierownicą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Progresywny
Lubie to!
Lubie to!

Post autor: Progresywny » pt mar 05, 2010 00:24

Hm... w sumie ten pisk jest dosyc spory. Łozysko nie powodowało by takiego dzwieku... raczej by sie odzywało (stuk/przeskoczenie) przy skrecaniu kierownicą.

Przypomniala mi sie jedna sytuacja z którą kolega sie meczyl. Wtedy chyba wina lezala na sworzniu wahacza, tym pod zwrotnicą (stawiam na to na 85%) :grin:

Kanał kolego i "węsz" ^^
Ostatnio zmieniony pt mar 05, 2010 00:28 przez Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt mar 09, 2010 11:26

Udało się wbić na kanał...okazało się że sworzeń wahacza skrzeczy, ma delikatny luz. Myślę nad sworzniem firmy FEBI i zastanawiam się czy coś jeszcze przy okazji wymieniać, ale przy tym chyba nie ma takich problemów jak przy tylnej belce gdzie robocizna jest kilkukrotnie droższa od części i warto robić kompleksowo. Autko ma nakulane 160kkm i zawieszenie z fabryki, oprócz tylnych amorków nic nie było wymieniane.
Jak radzicie, coś jeszcze wymieniać czy tylko sworzeń i resztą się nie martwić póki co ?

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt mar 09, 2010 12:41

Qto, sprawdź czy nie obraca Ci się cała gumowa poducha kolumny McPersona.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt mar 09, 2010 18:32

McPerson wyglądał ok...jutro obadam dokładnie jak będę miał rozebrane. Kupiłem "zestaw naprawczy sworznia" Lemfordera i jutro od rana będę działał :D

[ Dodano: 21 Mar 2010 15:47 ]
10 dni po wymianie sworznia i pisków brak, także myślę że dobra część została wymieniona ;]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”