Fotka poduszki pod skrzynią biegów.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Fotka poduszki pod skrzynią biegów.
Witam.Nie znalazłem na forum więc chciałem zapytać...
Czy mógłby ktoś zapodać fotkę jak wygląda poduszka pod skrzynią biegów silnika AJM?
Oczywiście chodzi o tą na dole a nie tą co jest pod obudową filtra powietrza.
Czy mógłby ktoś zapodać fotkę jak wygląda poduszka pod skrzynią biegów silnika AJM?
Oczywiście chodzi o tą na dole a nie tą co jest pod obudową filtra powietrza.
115/285 => 138/347
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Powiedz cos więcej na ten temat. Co było z biegami nie tak?Cypis876 pisze:wymieniałem to ostatnio bo biegi ciezzko wchodziły za sama czesc zapłaciłem 120
i z naprawy jestem zadowolony
Ja już w swoim aucie walcze od dłuszego czasu z ciężko wchodzącymi biegami.
Poduszkę miałem zmieniać ale mechanicy powiedzieli ze jest ok. No to wymieniłem olej w skrzyni i pomogło jak mi nie wchodził wsteczny i jednyka to teraz dwójka ma jakies problemy.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
marcin999 pisze:Powiedz cos więcej na ten temat. Co było z biegami nie tak?
Ja już w swoim aucie walcze od dłuszego czasu z ciężko wchodzącymi biegami.
Poduszkę miałem zmieniać ale mechanicy powiedzieli ze jest ok. No to wymieniłem olej w skrzyni i pomogło jak mi nie wchodził wsteczny i jednyka to teraz dwójka ma jakies problemy.
u mnie to sie objawiał tak wszystkie biegi ciezko wchodziły a 2 bieg nawet z lekkim zgrzytem
najgorzej jednak jedynka jak pod światłami próbowałem wrzucic to przez siłe
ale to bedzie wydać czy poduszka czy nie jak nia poruszasz i bedzie latac na boki to jest do wymiany a jeśli latac nie bedzie to co innego
a teraz u mnie po zamianie poduszki beigi wchodza jak marzenie
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 19:16 przez Cypis876, łącznie zmieniany 1 raz.
witajcie ,podepne sie z podobnym problemem.
Mecze sie juz z tym odkad kupilem swojego bolida ,wymienilem sprzeglo ,dwumase ,wysprzeglik ,pompe i plyn na nowe ,uklad odpowietrzony ,a problem z biegami nie zniknal.
Na zgaszonym wchodza lekko ,na odpalonym strasznie ,wsteczny szarpie i zgrzyta . Dziwna rzecza jest ,ze kiedy odpale ,wcisne sprzeglo i trzymajac je w podlodze wrzuce jakikolwiek bieg( z oporem) ,to nastepne wchodza gladko ,dopiero kiedy znow puszcze sprzeglo zaczyna sie problem ,co moze byc przyczyna?
dodam ,ze jeszcze przy przechyleniu lewarka w prawo ,slychac jakies dziwne dzwonienie ,jakby jakas mala srobka byla luzna ,no i kiedy depta sie sprzeglo czuc i slychac delikatne pstrykanie
[ Dodano: 16 Maj 2010 11:26 ]
zalaczam dzwiek ktory slychac przy pochyleniu lewarka
WRZUTA
Mecze sie juz z tym odkad kupilem swojego bolida ,wymienilem sprzeglo ,dwumase ,wysprzeglik ,pompe i plyn na nowe ,uklad odpowietrzony ,a problem z biegami nie zniknal.
Na zgaszonym wchodza lekko ,na odpalonym strasznie ,wsteczny szarpie i zgrzyta . Dziwna rzecza jest ,ze kiedy odpale ,wcisne sprzeglo i trzymajac je w podlodze wrzuce jakikolwiek bieg( z oporem) ,to nastepne wchodza gladko ,dopiero kiedy znow puszcze sprzeglo zaczyna sie problem ,co moze byc przyczyna?
dodam ,ze jeszcze przy przechyleniu lewarka w prawo ,slychac jakies dziwne dzwonienie ,jakby jakas mala srobka byla luzna ,no i kiedy depta sie sprzeglo czuc i slychac delikatne pstrykanie
[ Dodano: 16 Maj 2010 11:26 ]
zalaczam dzwiek ktory slychac przy pochyleniu lewarka
WRZUTA
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 11:27 przez hudy85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Mam w mojej czwórce 1.6 podobny problem z tymi biegami tylko rozwinę trochę ten temat. Po pierwsze w moim przypadku nic nie zgrzyta, nie zawsze jest ten problem ( czasami biegi wchodzą bardzo ładnie ) Np we wtorek ( samochodem nie jeździłem dwa dni ) wsiadłem i zrobiłem tak że przed zapaleniem silnika zrobiłem "symulację " zmiany biegów otóż na zgaszonym silniku naciskałem sprzęgło i zmieniałem po kolei biegi tak jak normalnie w trakcie jazdy . odpaliłem jadę i cud biegi wchodzą w miarę gładko A już np wczoraj też tak zrobiłem przed odpaleniem pojechałem na miasto i jak to w mieście co chwila machanie drążkiem no i wydawało mi się że drążek zrobił się tak jakby "sztywny " tzn taki ciężki, biegi wchodziły po ponownym wciśnięciu sprzęgła. Mam ten problem od około tak półtora roku, nic poza tym groźnego się nie dzieje ale jest to trochę dobijające. dodam że podczas jazdy przy puszczaniu gazu jest szarpnięcie autem co wskazywało by na poduchy . co o tym sądzicie ??:)
Sorx za monolog
Sorx za monolog
znalazlem jeszcze cos takiego ,moze to tez byc przyczyna?:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... gi&start=0
u mnie ogolnie chyba wszedzie sa luzy:P a do tego polksiezyca w ogole nie siega
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... gi&start=0
u mnie ogolnie chyba wszedzie sa luzy:P a do tego polksiezyca w ogole nie siega
- nel239
- Mały gagatek
- Kontakt:
To moze ja opisze swoj problem i rozwiazanie.. Po wymianie sprzegla i rozebraniu skrzyni (duuza dziura) wszystko chodzilo tip top! A tu nagle po dwoch tygodniach biegi nie chca wchodzic, a zeby wrzucic jakikolwiek bieg trzebabylo sie zapierac o siedzenie - jezdzilem tak chyba z 3 miesiace.. wkoncu co jest rzecza normalna nie wytrzymalem, bo nerwy popuscily!
Odpowietrzalem sprzeglo chyba z trzy razy dla pewnosci(nie zalujcie plyno to kilka zlotych, a nowa skrzynia od 1000 do 1800zl) Biegi wchodza jak ta lala zadnych problemow
Odpowietrzalem sprzeglo chyba z trzy razy dla pewnosci(nie zalujcie plyno to kilka zlotych, a nowa skrzynia od 1000 do 1800zl) Biegi wchodza jak ta lala zadnych problemow
hmmm ,sprzeglo to ja odpowietrzalem chyba z 5 razy a i tak czasem nie odbija do konca (zostaje z 2 cm luzu)
nie wiem tez czy mi sie wydaje ,ale jakby na zimnym silniku wchodzi lepiej
nie wiem tez czy mi sie wydaje ,ale jakby na zimnym silniku wchodzi lepiej
Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2010 01:27 przez hudy85, łącznie zmieniany 1 raz.