Bardzo wysokie spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo wysokie spalanie
[size=18]Witam wszystkich;) jestem tu nowy i potrzebuję pomocy
Mam Golfa IV 1.6sr benzyna kod silnika AKL
Mam bardzo wysokie spalanie w mieszanym cyklu mi wyszło ponad 14 litrów predkosci ponizej 100km/h. Elektryk ze Steru podpinał się pod komputer i nie ma żadnych błedów poza tym że wyskakuje błąd sonyd lambda... ale z tego co patrzył to sonda pracuje w prawidłowych paramtrach.. co może być nie tak? proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam;)[/size]
Mam Golfa IV 1.6sr benzyna kod silnika AKL
Mam bardzo wysokie spalanie w mieszanym cyklu mi wyszło ponad 14 litrów predkosci ponizej 100km/h. Elektryk ze Steru podpinał się pod komputer i nie ma żadnych błedów poza tym że wyskakuje błąd sonyd lambda... ale z tego co patrzył to sonda pracuje w prawidłowych paramtrach.. co może być nie tak? proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam;)[/size]
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Czeski film, jest blad, ale pracuje poprawnie... tylko pali dużo...
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 13:08 przez Jacek75, łącznie zmieniany 1 raz.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
Może mieć wpływ, ale nie licz na cuda, że jak wymienisz to nagle spadnie Ci spalanie o 4-5 litrów, bo możesz się rozczarować, wszystko też zależy jak nim jeździsz...warmar_90 pisze:niestety nie mam spisanego numeru błędu a nie mam sam kabla żeby sobie sprawdzić...
ale czy sonda by mogła mieć aż taki wpływ żeby aż samochód przy silniku 1.6 palił ponad 14 litrów??