2.0 8V ADY - SWAP na...no wlasnie na co

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lemon
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

2.0 8V ADY - SWAP na...no wlasnie na co

Post autor: Lemon » śr mar 22, 2006 10:47

Prawdopodobnie zerwany pasek rozrzadu spowodowal smierc mojej jednostki napedowej pilnie potrzebuje rady odnosnie wymiany silnika gdyz tylko takie rozwiazanie biore pod uwage - cala akcja rozgrywa sie bowiem w Wielkiej Brytani - a wiec licze na to iz wymiana silnika ograniczy koszty - godzina pracy mechanika kosztuje tu okolo 200zl - wiec postanowilem sie zabrac za to przy pomocy kilku kumpli. Przy okazji planowanej wymiany mam nadzieje na przyrost mocy i jednoczesnie chcialbym ograniczyc komplikacje - nie jestem pewien jaki silnik byloby najlatwiej upchnac do mojego ventka (95') myslalem o 2.0 16V bo jest chyba najbardziej podobny fo mojego...wymarzona bylaby vr6-tka ale nie wiem czy damy rade - moi drodzy prosze o wskazowki (musze uporac sie z tym do niedzieli - upolowalem narazie w poblizu 2.0 16v ale no wlasnie...czy to jest rozwiazanie)

Marcin

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: piotr1979 » czw mar 23, 2006 11:45

jak bedziesz to robil przy pomocy kumpli to wstawil bym taki sam silnik jak maszADYalbo 2e.bo jak zaczniecie kombinowac za mocno to mozecie cos spieprzyc

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrek1313 » czw mar 23, 2006 12:11

Nie polecam ci swapu za granica bo mozecie z tego nie wybrnac.
Rzobieraliscie w ogole ten silniczek??? Moze wystarczy glowice zmienic??

Awatar użytkownika
Lemon
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Lemon » sob mar 25, 2006 01:58

Dzieki dalem juz rady, spanikowalem po kilku dniach zcholowalem autko do domciu i okazalo sie...az wstyd sie przyznac - w kazdym razie autko dalej zyje ze swoim dawnym serduchem i ma sie wysmienicie...a i kobietce mojej ulzylo ze to cos nie bedzie narazie jezdzic szybciej niz do tej pory he he :bajer:
Dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”